Ngrihet aktakuzë ndaj një kosovari, mori pjesë në konfliktin në Siri – dyshohet për krim kundër njerëzimit

Është ngritur aktakuzë ndaj shtetasit të Kosovës që kishte marrë pjesë në konfliktin në Siri dhe Irak, i cili dyshohet për krim kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve dhe zakoneve që zbatohen në konfliktet e armatosura

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, Prishtinë.

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë ndaj një shtetasi të Kosovës, i cili kishte marrë pjesë në konfliktin në Siri dhe Irak gjatë periudhës kohore 2014 – 2017.

Ky person dyshohet për krim kundër njerëzimit dhe shkelje të rëndë të ligjeve dhe të zakoneve që zbatohen në konfliktet e armatosura, e që nuk janë të karakterit ndërkombëtar.

Sipas Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), këto vepra janë kryer ndaj vajzave dhe grave të komunitetit “Yazzid”.

Prokuroria ka njoftuar se kjo çështje penale tashmë ka kaluar në kompetencë të Departamentit Special të Gjykatës Themelore në Prishtinë për procedurë të mëtutjeshme.

Po ashtu, PRSK-ja njofton se i pandehuri gjendet nën masën e sigurisë – paraburgim, sipas vendimit të Gjyqtarit të Procedurës Paraprake, deri në një vendim të ri nga ana e gjykatës.

Shija e redaktorit

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

“Në burgun e Dubravës kemi fjetur në qiell të hapur...

Ndonëse këmba e ushtarëve të NATO-s ende nuk kishte shkelur në Kosovë, vëzhguesit e tyre nga ajri e toka po mblidhnin informacione për terrorin...

“Dukagjini” dhe “Pearson Education” rrisin standardet në arsim, organizojnë trajnim...

Shtëpia botuese “Dukagjini”, në bashkëpunim me “Pearson Education”, organizojnë trajnimin njëditor të titulluar “Breathing New Life Into Our Lessons” për mësimdhënësit/et e gjuhës angleze....

Të fundit nga rubrika