Një shtëpi ëndrrash e frymëzuar nga Mesdheu e ndërtuar me materiale japoneze

Një shtëpi moderne e ëndrrave, Otsu House është një eksplorim i strukturës, materialit dhe dritës

Ilustrim
Ilustrim

Afërsia e shtëpisë me plazhin kërkonte një llojshmëri ngjyrash neutrale, duke mbushur hapësirat e brendshme me ngrohtësi dhe karakter reflektues.

Për këtë shtëpi ishte e rëndësishme që materialet e përdorura brenda strukturës të ishin në gjendje të mirëmbaheshin vetë dhe të duronin klimën e ashpër australiane dhe mjedisin buzë plazhit.

Ilustrim
Ilustrim

Shtëpia e ëndrrave përfshin hapësira të hapura, që të kujtojnë oqeanin aty pranë. Një temë e vazhdueshme e hapësirës së hapur ndihet në të gjithë shtëpinë dhe shtrihet drejt kopshtit.

Natyra e papërpunuar e argjilës dhe betonit japonez të përdorur në të gjithë shtëpinë e ëndrrave vepron si një lidhje e rëndësishme me bregdetin. Betoni përdoret gjithashtu në tavanin e shtëpisë, duke lejuar barriera termike dhe pengon zhurmën brenda hapësirave të brendshme. Materiali përdoret gjithashtu në kuzhinë dhe është në përputhje me paletën natyrale të ngjyrave të pranishme në shtëpinë e ëndrrave.

Ilustrim
Ilustrim

Shtëpia Otsu përmban gjithashtu një oborr me hapësirë të madhe, duke vepruar si një burim ndriçimi dhe një lidhje vizuale për dhomat e katit të poshtëm.

Dyert mund të hapen për të lejuar që një fllad të rrjedhë në të gjithë shtëpinë, duke krijuar modele me dritë dhe hije. Perdet prej liri e zbusin betonin e papërpunuar dhe sigurojnë një ekuilibër delikat brenda paletës së materialeve natyrore.

Të fundit nga rubrika