Parisi i prin listës për vendet të cilat duhet vizituar në Europë

Kryeqyteti i Francës, Parisi, i prin listës për vendet të cilat duhet vizituar në Europë 2023/2024

Us News duke përdorur pikat kryesore të çdo vendi, votat e përdoruesve dhe opinionet e ekspertëve, ka kijuar një listë për vendet të  cilat duhet vizituar në Europë gjatë vitit 2023/2024.

Kësaj liste i prinë kryeqyteti  Francës, Parisi. Kulla Eifel, kisha të vlersuara në numër të madh, muze e monumente të ndryshme janë disa nga arsyet se pse duhet vizituar Parisin.

Pse të shkoni në Paris?

Qyteti i Dritës tërheq miliona vizitorë çdo vit me ambientin e tij të paharrueshëm. Sigurisht, kuzhina hyjnore dhe koleksionet e mëdha të artit meritojnë gjithashtu një pjesë të meritave. Lumi i butë Seine vërshon nëpër qytet, i rrethuar nga muzeume madhështore, kisha shekullore dhe blloqe të arkitekturës me dizajn rokoko dhe neoklasik, të zgjeruara më tej nga pemët në kaskadë dhe dritat e ndezura të rrugëve. Duke shijuar shëtitjet me kalldrëm dhe urat e këndshme në Seine, janë parizianë jashtëzakonisht elegant, ndoshta në rrugën e tyre për në treg, kafene apo kinema.

Me muze të klasit botëror, modë, kuzhinë dhe një atmosferë të vetme, Parisi është gjithashtu një qytet me “shumë shkëlqime”, siç kujtoi Ernest Hemingëay në kujtimet e tij, “A Moveable Feast”. Vizitoni Musée d’Orsay të dashur , blini dizajnerët më të mëdhenj në Champs Élysées ose vizitoni butiqet në Le Marais , shikoni pamjen në majë të Kullës Eiffel , ose madje planifikoni një udhëtim ditor në Pallatin e Versajës . Por mos e humbisni kënaqësinë e thjeshtë të gjarpërimit të rretheve (rretheve) të mrekullueshme ose të ngrënit me krepa të rrugës.

Në këtë listë pas Parisit vijnë edhe destinacione të tjera si, Roma, Alpet Zvicrane, Londra, Amsterdami e Barcelona.

Të fundit nga rubrika