PE: Të fillojnë bisedimet e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Të enjten e 19 majit Parlamenti Evropiane (PE), kanë votuar raportonin e procesit të aderimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, në Bashkimin Evropian

Parlamenti Evropian

Parlamenti Evropian e ka votuar raportin e procesit e aderimit, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut t’i hapen bisedimet për anëtarësimi ne Bashkimin Evropian.

Në PE ishte  miratuar me shumicë dërrmuese, me 519 vota pro, 52 kundër dhe 28 abstenime.

Këshilli i Ministrave në Bashkimin Evropian nga e enjtja e 19 majit duhet që në mënyrë zyrtare t’i negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë edhe Maqedoni e Veriut.

Ata kanë vënë në dukje kontekstin gjeostrategjik të marrëdhënieve me Rusinë dhe agresionin e saj kundër Ukrainës.

Rezultatet e votimit në Parlementin Evropian

Eurodeputetët i bëjnë thirrje BE-së për të vlerësuar “orientimin strategjik dhe angazhimin e palëkundur të Shqipërisë për integrimin evropian”, duke shprehur “mbështetjen e tyre të qartë për transformimin demokratik të vendit dhe aspiratën për anëtarësim në BE”.

Nuk ka munguar dhe thirrja nga ana e tyre që Shqipëria të vazhdojë dhe të intensifikojë përpjekjet e saj për të funksionuar në mënyrë më efikase gjyqësore, për të forcuar demokracinë, shtetin e së drejtës dhe ekonominë.

“Raporti im për procesin e aderimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian sapo u miratua nga seanca plenare e Parlamentit Evropian me shumicë dërrmuese. Evropa nuk mund të zhgënjejë popullin shqiptar dhe një vend që është përpjekur të zbatojë të gjitha hapat e nevojshëm për pranimin. Koha për të kaluar në negociata formale”, shkroi Santos.

Isabel Santos

Raportuesja e Parlamentit Evropian për Shqipërinë, Isabel Maria Santos, gjatë seancës plenare të PE-së, ka prezantuar gjetjet në lidhje me ecurinë e vendit në lidhje me procesin e integrimit.

Shija e redaktorit

Hapet Baza Ajrore e NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë

Më 4 mars u hap zyrtarisht baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, një “investim i madh që do të shërbejë për përmirësimin dhe modernizimin...

Mogherini bëhet me nënshtetësi shqiptare

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka ofruar rektores së Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, nënshtetësinë shqiptare. Ai e ka falënderuar për këtë projekt të...

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Të fundit nga rubrika