Për tre muaj ATK-ja ka arkëtuar mbi 177 milionë euro

Administrata Tatimore e Kosovës - ATK

Administrata Tatimore e Kosovës, përmes një komunikate ka njoftuar se, për tre muaj kanë mbledhur 177.7 milionë euro të hyra.

Sipas ATK-së, këto të hyra e kanë kaluar planin e paraparë për 23.2 milionë euro.

“Administrata Tatimore e Kosovës vazhdon me trendin rritës të mbledhjes së të hyrave për tremujorin e parë të këtij viti. Janë realizuar 177.7 milionë euro të hyra, të cilat në krahasim me planin, tejkalohen pritshmëritë për 23.2 milion euro apo 15.1 % me shume”, thuhet në njoftimin e ATK-së.

Në komunikatë thuhet se, këtë vit ka pasur më shumë rritje të të hyrave krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Sipas ATK-së, ndikues në rritjen e këtij niveli të të hyrave janë rritja e kontrollit të brendshëm, trajtimi i borxheve sipas reformës, intensifikimi i aktiviteteve në teren, si dhe shtrirja e projekteve të cila kanë dhënë efektin e tyre në performancën e të hyrave tatimore.

Sipas Administratës Tatimore, plani strategjik për katër vitet e ardhshme, përmban tri qëllime strategjike. Ato janë, përmirësimi i qëndrueshëm për mbledhjen e të hyrave, përmbushja e objektivave fiskale të Qeverisë, modernizimi i ATK-së.

Shija e redaktorit

Presidentja Osmani nderohet me Çmimin e Evropës nga Fondacioni Pan-Europian

Fondacioni Fondacioni Pan-Evropian Richard Coudenhove-Kalergi i ka ndarë Presidentes së Kosovës Vjosa Osmani, çmimin e ‘Evropës’, për përkushtimin e saj ndaj raporteve me partnerët...

Nis ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 59-të të Policisë...

Ka filluar ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 59-të të Policisë së Kosovës. Sot diplomojnë 445 kadetë të Policisë së Kosovës. Kryeministri i Republikës së Kosovës,...

Policia konfirmon arrestimin e Akil Gjakovës

Policia e Kosovës, ka arrestuar xhudistin Akil Gjakova, si të dyshuar për veprën penale dhunë në familje. Lajmin për Portalin Dukagjini e ka konfirmuar zëdhënësi...

Të fundit nga rubrika