Përfundon afati për deklarimin e pasurisë, mbi 500 zyrtarë nuk e deklarojnë atë

Agjencia kundër Korrupsionit ka bërë të ditur se rreth 550 zyrtarë nuk i janë përgjigjur kërkesës për deklarim të pasurisë, edhe pse afati ligjor, sipas kësaj agjencie, përfundon të enjten.

Përmes një komunikate për media, AKK-ja u ka bërë thirrje atyre që ende nuk e kanë kryer obligimin ligjor, ta shfrytëzojnë kohën e mbetur.

Afati ligjor për deklarim të rregullt vjetor të pasurisë për vitin 2021 ka qenë një muaj, nga një marsi deri më tridhjetë e një mars të vitit 2022.

“Agjencia kundër Korrupsionit rikujton zyrtarët e lartë publikë që mosdeklarimi paraqet vepër penale dhe e detyron AKK-në të veprojë në pajtim me nenin 430 të Kodit Penal të Kosovës”, thuhet në komunikatën e tyre.

Formulari i deklarimit, sipas AKK-së, mund të dorëzohet fizikisht në zyrat e tyre gjatë orarit të rregullt të punës ose të skanohet dhe të nënshkruhet nëpërmjet adresës elektronike të tyre.

Ligji për deklarimin e pasurisë nga zyrtarët publikë, sipas nenit gjashtë paragrafi një, bëhet gjatë kohës së ushtrimit të funksionit publik nga data një mars deri më tridhjetë e një mars të çdo viti kalendarik.

Pas deklarimit të pasurisë, zyrtari i lartë publik, brenda afatit të paraparë, duhet të deklarojë çdo ndryshim në gjendjen e pasurisë.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika