Policia e Kosovës njofton tre raste të falsifikimit të parave

Policia e Kosovës ka njoftuar se në komunën e Prishtinës dhe në atë të Fushë Kosovës, janë raportuar tri raste të falsifikimit të parave.

Sipas raportit 24 orësh të policisë, thuhet se, të mërkurën, një puntori i bankës, ka raportuar se, i dyshuari mashkull kosovar, ka deponuar një monedhë të falsifikuar me vlerë 100 euro.

Sipas raportit, Drejtoria rajonale ka konfirumar se, rasti është nën hetime.

“Më 25.03.2022, ankuesi mashkull kosovar, punëtor i një banke, ka raportuar se i dyshuari mashkull kosovar, ka deponuar një monedhë prej 100 euro, të falsifikuar. Monedha është konfiskuar. Rasti nën hetime.  ”

Megjithatë, një rast i njëjtë ka ndodhur edhe të premten e 25 marsit me po të njëjtën vlerë të parasë.

“Ankuesja femër kosovare, puntore e një banke, ka raportuar se, ka hasur në tre monedha të deponuara, 2×100 euro dhe 1×10 euro, të falsifikuara”, thuhet në njoftimin e policisë.

Vënia në qarkullim e parave të falsifikuara, sipas profesorit të ekonomisë në Universitetin e Prishtinës, Mejdi Bektashi, paraqet rrezik për ekonominë e çdo vendi.

Bazuar në statistikat e Agjencisë së Kosovës për Forenzikë, vlera e parave të falsifikuara ishte mbi 40 mijë euro në vitin 2020.

Banka Qendrore e Kosovës kishte identifikuar 943 monedha, dhe dy mijë e 671 monedha të falsifikuara. Ndërkaq, sipas BQK-së, ky aktivitet ka rënë ndër vite.

Falsifikimi i parasë mbetet vepër penale, dhe sipas Kodit Penal të Kosovës, kushdo që i vë në qarkullim si të vërteta, dënohet me burgim deri në 10 vite burg.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika