Portrete nga letra

Mimoza Studenica është një artiste unike nga Prishtina. Punimet e saj nga letra pasqyrojnë karakterin e saj. Ndjenja, eksperimenti, komunikimi mund të vërehen në veprat e saj

Ilustrim

Organizimi i saj i ka sjellur shumë suksese, së bashku edhe me synimet që po arrin gjatë gjithë kohës.

Koncentrimi e durimi i saj plotësuan sferën e artit në Kosovë duke sjellur diçka të re.

Shumë fytyra të njohura shihen këtu, me dëshirën që Kosovës t’ia vë në pah vlerat e saj artistike.

Mimoza Studenica

Ajo na njohu për nga afër me punimin e saj të parë, e që patjetër ishte sfidues.

Sipas Studenicës, ngjyrat e lloj-llojshme janë të rëndësishme në artin që bën.

Ngjyrat janë veglat më të rëndësishme për të arritur në qëllimin kryesor që është mesazhi. Strategjia ekziston në kombinimin e tyre e për këtë nevojitet mjeshtëria sikurse ajo e Mimozës.

Portofolio i Studenicës po pasurohet çdoherë e më shumë, krejt kjo falë imagjinatës së pashterur që ajo ka edhe sot.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika