Pretendimet për ikjen e Aulona Pelajt, Prokuroria pa informata, afër aktakuza

Avokati i familjës së gruas së moshuar që u sulmua fizikisht nga infermieret e shtepisë së pleqëve “Orenda” në Pejë ka hedhur poshtë pretendimet që e dyshuara kryesore, Aulona Pelaj ndodhet jashtë Kosovës. Këtë e ka mohuar avokati i kësaj të fundit ndërsa nga Prokuroria thonë se nuk kanë informacione që ajo është larguar nga Kosova, dhe se së shpejti pritet që të ngritet aktakuzë ndaj tyre

Shpërndarja e kësaj videoje në rrjete sociale, tronditi publikun në Kosovë e më gjerë.

Përveç revokimi të licensës për shtëpinë e kujdesit për të moshuar “Orenda” në Pejë, nën arrest fillimisht përfunduan edhe tri infermiere të përfshira në këtë rast. Të njëjtat u liruan falë një vendimi të Gjykatës Supreme, që ndërpreu masën e paraburgimit.

Por avokati i familjës së të dëmtuarës, Meshar Selimaj, ka ngritur dyshime se e dyshuara kryesore, Aulona Pelaj është larguar në drejtim të Gjermanisë.

Meshar Selimaj, avokati i familjës ka thënë se “Burime të pakonfirmuara kanë treguar se e njëjta është jashtë Kosovës. Në momentin që kërkohet prezenca e saj si subjekt në procedurën penale ku unë përfaqësoj palën e dëmtuar, atëherë ekzistojnë mekanizmat sipas Kodit të Procedurës Penale të Kosovës që sigurojnë prezencën e saj në procedurë”.

Por, avokati që përfaqëson Aulona Pelaj një gjë të tillë e mohoi ndëmjet telefonit për televizionin.

Visar Berisha, avokat i Aulona Pelajt ka thënë se  “Nuk kam dëshirë të prononcohem për këtë çështje. Nuk ka shku në Gjermani, këtu është. Deklarata e avokatit të familjës nuk qëndron”.

Nëse Pelaj është larguar ose jo nga Kosova, nuk kanë informacione as në Prokurorinë Themelore të Pejës.

Zëdhënësi i Prokurorisë, Shkodran Nikqi po ashtu bëri me dije që hetimet janë në fazën e fundit dhe pritet që së shpejtit të ngritet aktakuzë ndaj të dyshuarave.

Në nëntor të vitit të kaluar në shtëpinë e pëlqeve në Pejë “Orenda”, ishte ushtruar dhunë fizike ndaj një të moshuare nga një anëtare e stafit.

Videoja e publikuar në rjete sociale më 2 nëntor, kishte nxitur reagime të ashpra në publik, ndërsa përveç revokimit të licendsës për institucionin, licencat u ishin marrë edhe 4 infermiereve të përshira.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika