“Prishtina Parking” bien në kundërshtim me Ligjin për ndërtesat e banimit në bashkëpronësi

Ditën  e hënën, Fitore Poacolli, në cilësinë e Kryetares së Komisionit për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim( KMUBPZH sëbashku me deputetin Salih Zyba u takuan Kryetarin e Komunës së Prishtinës z. Perparim Rama.

Sipas Kryetares së KMUBPZH-së ajo takoje kryetarin e Prishtinës, me arsyen së Prishtina Parking po u shkel të drejtat qytetarëve, në baza ditore përmes veprimeve të jashëligjshme, ato po bien në kundërshtimi me ligjin.

“Ne paraqitëm para Kryetarit shqetësimet që qytetarët e Komunës së Prishtinës kanë adresuar në Komision. Ne e njoftuam se Ndërmarrja Publike Prishtina Parking po shkel të drejtat e qytetarëve në baza ditore përmes veprimeve të jashtëligjshme. Veprimet e “Prishtina Parking” bien në kundërshtim me Ligjin për ndërtesat e banimit në bashkëpronësi” thuhet në postimin e Pacollit në Facebook.

Kjo e fundit ka kërkuar urgjentisht që të ndërpritet shfrytëzimi i hapësirave rezidenciale për përfitime të shumëfishta.

“Prishtina Parking përfiton pagesë nga banorët rezidencial dhe në të njëjtën kohë i lëshon ato për shfrytëzim për ata jorezedencial. Parking Prishtina në mënyrë të jashtëligjshme përfiton nga të dy palët” shtoi ajo.

Po ashtu u kërkua që të ndërpritet shqiptimi i dënimeve, vendosja e bllokadave, konfiskimi i veturave nga Prishtina Parking dhe pranimi i pagesës së dënimeve me para në dorë pa u definuar saktë kompetencat e Prishtina Parking. Prishtina Parking përfiton para nga këto dënime ndërsa transparenca se ku përfundojnë këto para është zero, bërë me dije ajo.

U kërkua  pezullimi dhe zgjerimit i Prishtina Parkinga deri në përmirësimin e mangësive dhe ndryshimin e rregullores.

Përveç këtyre të lartëcekurave ajo kërkoj qasje në dokumente mbi cilën bazë vepron:

Autorizimin për bllokimin dhe e veturave me të cilin vepron “Prishtina Parking”;
2. Rregulloret e brendshme të ndërmarrjes;
3. Të gjitha dokumentet nga Drejtoria e Kadastrat që vërtetojnë të gjitha parcelat për shfrytëzimin e hapësirave nga “Prishtina Parking”;
4. Dokumentet që definojnë karakterin e rrugës “B”, në veçanti shiritat anësor.

Sipas kësaj të fundi kryetari i Prishtinës kishte pranuar kërkesat e tyre, po ashtu u zotua se shqetësimet e qytetarëve do të adresohen.

Qytetarët protestojnë para komunës, kërkojnë të hetohet puna e ndërmarrjes “Prishtina Parking”

Shija e redaktorit

KB Prishtina bëhet pjesë e garës më të re të...

Kryetari i Klubit të Basketbollit Prishtina, Blerand Stavileci ka bërë të ditur se klubi i tij ka marrë ftesën për pjesëmarrje në garën më...

DokuFesti me turistët e huaj, infuzion për ekonominë e Prizrenit

Dhjetëra e mijëra vizitorë vendorë e ndërkombëtarë kanë shkelur rrugëve të qytetit të Prizrenit gjatë javës së fundit. Shkaku i këtij fluksi turistësh në kryeqytetin historik...

“You have no idea”, paradoksi i jetës së përditshme

Si të shprehim diçka që s’mund të thuhet? Si ta artikulojmë të paartikulueshmen? Si ta mendojmë të pamendueshmen? "You have no idea" (Ju s'e...

Më të lexuarat

Video ekskluzive nga incidenti në Pejë

Një zënkë verbale në mes të pronarëve të dy dyqaneve në qytetin e Pejës, ka dërguar deri te përdorimi i armës së zjarrit. Sipas burimeve...

Babai i Marigona Osmanit: Në qoftë se Marigona do të...

Në Shëngjin kishin qëndruar rreth 3-4 orë, në një bisedë me Dardanin, babait të Marigona Osmanit i ishte dukur si njeri i qetë. Për...

Babai i Marigona Osmanit: Nëna e Krivaqës më thoshte kam...

Muhabi Osmani - babai i të ndjerës, Marigona Osmani, e ka përshkruar këtë të fundit si një vajzë të qetë, të urtë e të...

Të fundit nga rubrika