Profesori i Gazetarisë: Zgjedhja e aktivistit politik për drejtor është grushti i fundit për RTK-në

Profesori i Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, Alban Zeneli

Profesori i Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, Alban Zeneli ka deklaruar se zgjedhja e një aktivisti politik si drejtor i Televizionit Publik është një goditje për besueshmërinë dhe integritetin e RTK-së.

“Zgjedhja e aktivistit politik për Drejtor të Televizionit Publik, është grushti i fundit për RTK-në. Pra, për shikueshmëri e besueshmëri ose krijim të opinionit publik”, ka deklaruar Zeneli.

Sipas tij ky vendim e barazon RTK-në me televizionet publike të tjera të rajonit, të cilat nuk kanë një ndikim në krijimin e opinionit publik.

“RTK-ja barazohet me në fund me RTSH-në, e televizionet tjera publike në rajon që ndikimin në krijimin e opinionit e kanë zero”, ka shtuar ai.

Profesori ka theksuar duke vlerësuar se kjo do të jetë një feste për mediat private,  pasi ato nuk do ta kenë “një konkurrent me pak”.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika