Punonjësit shëndetësorë në Angli kishin mendim vetëvrasjen gjatë pandemisë

Sipas një studimi të udhëhequr nga Universiteti i Bristolit, thuhet që një nga 10 punonjës shëndetësorë në Angli kanë menduar për vetëvrasje gjatë kohës së Covid-19

Hulumtimi i udhëhequr nga Universiteti i Bristonit ka analizuar dy anketa të kryera në Angli. Anketa e parë është kryer në mes të prillit 2020, ku u morën 12,514 punonjës, kurse e dyta është kryer nga tetori 2020 deri në gusht të 2021, dhe anketa u krye me 7,160 punonjës.

Sondazhi i parë thotë se 10.8% e punëtorëve raportuan se kishin mendime për vetëvrasje në dy muajt e mëparshëm, ndërsa 2.1% tentuan të vrisnin jetën në të njëjtën periudhë. Rreth 11.3% e punëtorëve që nuk raportuan mendime për vetëvrasje në sondazhin e parë i raportuan ato gjashtë muaj më vonë, me 3.9% – rreth një në 25 punonjës, duke thënë se kishin tentuar të vetëvriteshin për herë të parë.

Sipas shumicës së përgjigjeve nga punonjësit shëndetësorë në Angli, mungesa e besimit në ngritjen e shqetësimeve të sigurisë, ndjenja e pambështetur nga menaxherët dhe detyrimi për të ofruar një standard më të ulët kujdesi, ishin ato të cilat ngrinin shqetësimet te stafi.

Sipas përditësimeve të fundit, momentalisht janë 1.6 milion raste të reja me Covid-19 dhe 7100 raste të vdekjeve, sipas statistikave në 28 ditët e fundit.

Shija e redaktorit

Nga sot shqiptarët udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit

Nga dita e sotme qytetarët e Shqipërisë me pasaporta të rregullta mund të udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit. Ambasadori i Azerbajxhanit në Shqipëri, Anar Huseynov...

Tre oficerë të FSK-së diplomojnë në Kolegjin CGSC të ushtrisë...

Oficerët e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK), majorët Alban Bunjaku, Agron Murati dhe Alban Bujupi, pas studimeve njëvjeçare, diplomuan me sukses të lartë në...

Peja dhe Ulqini nënshkruajnë marrëveshjen e binjakëzimit si qytete

Kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri ka pasur një mysafir të veçantë në zyrën e tij të shtunën. Ai priti me nderime kryetarin e Ulqinit, Genc...

Të fundit nga rubrika