Qerkini kërkon nen të veçantë për personat e pagjetur të luftës në Kosovë

Bajram Qerkini, kryetari i organizatës për të pagjeturit e luftës në Kosovë "Zëri i prindërve", ka kërkuar që të ketë një nen të veçantë për të pagjeturit gjatë luftës së fundit në Kosovë

Bajram Qerkini

Bajram Qerkini, kryetari i organizatës për të pagjeturit e luftës në Kosovë “Zëri i prindërve”, ka thënë që kanë rikujtuar disa herë që duhet të ketë një nen për të pagjeturit gjatë luftës së fundit në Kosovë.

“Personat e pagjetur duhet të kenë nenin e veçantë e jo në nenin e gjashtë ku përzihet me politikë, jashtë politike”, ka thënë Qerkini në edicionin special të RTV Dukagjini, duke shtuar se nuk kanë ndonjë marrëveshje tjetër.

Qerkini kërkon që neni për personat e pagjetur të jetë human dhe bisedat që bëhen mes dy palëve të jenë njerëzore, pa u përzier me çështje politike.

“Në qoftë se vazhdon me politikë do të vazhdojë dhe me shekuj”, ka thënë ai, duke shtuar se ka bërë me dije që nuk kanë qetësim nëse nuk ka një pikë të veçantë për personat e pagjetur nga lufta e fundit në Kosovë.

Shija e redaktorit

Lame: Me intervenimin e NATO-së, UÇK-ja u bë ushtri me...

Ish-gjenerali shqiptar i Divizionit të Kukësit, Kudusi Lame, për 24 vjetorin e bombardimeve të NATO-së drejt caqeve serbe ka thënë se Kosova kishte filluar...

Distria Krasniqi e argjendtë në Gjeorgji

Kampionia olimpike, Distria Krasniqi, në kategorinë -52 kg, ka fituar medaljen e argjendtë dhe 700 pikë olimpike në Paris 2024 në Grand Slamin e...

“Radar” me Edita Doli mbledh mbi 50 mijë euro për...

Mbi 50 mijë euro nga telefonatat dhe mjetet e dorëzuara në ambientet e Dukagjinit është shuma që është mbledhur deri tani për Gazmend Malokun,...

Të fundit nga rubrika