Rama: Objekti i Bibliotekës Kombëtare më ka shtyrë të studioj arkitekturën

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Perparim Rama, Biblioteka Kombëtare e Kosovës (ilustrim)

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Perparim Rama, e cili njëherësh është arkitekt me profesion ka thënë se objekti i Bibliotekës Kombëtare që ka shtyrë që të fillojë të studioj arkitekturë.

Rama se intervenimi brutal në njërën anë, por në në anën tjetër organik në Bibliotekën Kombëtare ishin stimulimet që e kanë shtyrë që ë bëjë arkitekturën profesion.

“Mua më pëlqen shumë dhe për shkak të asaj ndërtese jam bërë arkitekt e kam pas si stimulim për me mendu pak më ndryshe, ka qenë një ndërtesë krejtësisht ndryshe prej kontekstit ku është krijuar, normalisht e kemi pasur edhe Pallatin e Rinisë, por intervenimi brutal në njërën por edhe organik në anën tjetër, i sheh ato format organikë të Bibliotekës, e këto kanë qenë stimulim për me i hy arkitekturës si profesion”, kë treguar Rama.

Relacioni që kanë njerëzit me objektin e Bibliotekës, sipas Ramës është ose e urren ose e duan.

“…Biblioteka Kombëtare, e cila është një “masterpiece”, një ikonë e kryeqyteti, e dizajnuar prej arkitektit të mirënjohur kroat, Andrija Mutnjakoviq, të cilin edhe e kemi dekoru me çelsin e qytetit dhe  kemi falënderuar për krejt çka ka bërë për qytetin tonë, sepse është një ndërtesë shumë ikonike. Ose e urren ose e don kësi relacioni kanë njerëzit me Bibliotekën Kombëtare dhe ju duket një farë intervenimi brutal”, ka thënë Rama.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika