Rusia ndërpret furnizimin me gaz për Bullgarinë dhe Poloninë

Ursula von der Leyen ka thënë se do të vazhdojë bashkëpunimin me liderët ndërkombëtarë dhe evropianë, për të siguruar furnizimin me gaz

“Një instrument shantazhi” është vendimi i Rusisë për të ndaluar furnizimin me gaz për klientët në Evropë, ka thënë shefja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen, ka shtuar se kjo “lëvizje e pajustifikuar dhe e papranueshme” tregon mosbesueshmërinë e Rusisë si furnizues të gazit, transmeton “BBC NEWS”.

Bullgaria

Shefja e Komisionit Evropian ka thënë se vendet anëtare të Bashkimit Europian kanë plane emergjente për këtë skenar.

Komisioni Evropian është në kontakt të ngushtë me këto vende për të siguruar dërgesat alternative dhe nivelet më të mira në të gjithë bllokun.

Polonia

Gjatë kësaj kohe, po bëhet një takim i grupit të koordinimit të gazit, për të hartuar përgjigjen e koordinuar të Bashkimit Evropian, ka shtuar ajo.

Von der Leyen ka thënë se do të vazhdojnë të punojnë me partnerët ndërkombëtarë për të siguruar flukse alternative.

Shefja e Komisionit Europian ka thënë se do të vazhdojë të punojë me liderët evropianë për të garantuar sigurinë e furnizimit me energji në Evropë. “Evropianët mund të mbështeten në përkrahjen tonë të plotë”, ka shtuar von der Leyen.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika