Shqipëria – histori suksesi në këndvështrimin e Cameronit

“Kur Ballkani Perëndimor ia del mbanë, atëherë ia del edhe Evropa. Nëse në Ballkan ka probleme atëherë ka probleme edhe në Evropë”, thotë Sekretari i Jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar, Lord David Cameron

Sekretari i Jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar, Lord David Cameron, ka thënë se Shqipëria është një histori suksesi në disa aspekte.

Në një konferencë për media me kryeministrin Edi Rama, Cameron ka lavdëruar lidershipin e Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit.

“Një nga arsyet pse dëshiroja të vija është që të festonim suksesin tuaj, sepse Shqipëria është një histori suksesi nga aspekti ekonomik, sukses në NATO, po ashtu keni bërë një punë të shkëlqyer dhe një lidership të madh në Këshillin e Sigurimit dhe për këtë dua t’ju falënderoj… Ajo çfarë mund të them unë është se kjo ka qenë, është dhe do të jetë një nga partneritetet më të frytshme dhe më pozitive për ne, për eksportet janë rritur në 20 për qind… është një marrëdhënie pozitive edhe nga aspekti i mbrojtjes dhe puna që ne po bëjmë për të arritur anëtarësimin e Ukrainës në NATO, por edhe për mbështetjen e drejtpërdrejt që ne i japim njëri-tjetrit… ne me kënaqësi po ndihmojmë edhe modernizimin e gjyqësorit tuaj ndërkohë që ju vazhdoni reformat tuaja. Edhe për migracionin ka qenë një partneritet shumë i arrirë. Ekonomia juaj është rritur, sektori i turizmit do të jetë shumë i suksesshëm”, tha ai.

Sipas këndvështrimit të tij, kur Ballkani Perëndimor ia del mban, atëherë ai thotë se edhe Evropa ia del mban.

Por kur në Ballkan Perëndimor ka probleme, atëherë Cameron thekson se edhe në Evropë  do të ketë probleme.

“Kam një këndvështrim të drejt dhe të thjesht qëkur Ballkani Perëndimor ia del mban, atëherë Evropa ia del mban. Në rast se ka probleme në Ballkanin Perëndimor, atëherë ka probleme edhe në Evropë sepse është në interesin tonë të përbashkët që të ndihmojmë me procesin e rritjes ekonomike dhe të mirëkuptimit dhe për mua kjo është përparësi”, shtoi më tej ai.

Shija e redaktorit

Nga sot shqiptarët udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit

Nga dita e sotme qytetarët e Shqipërisë me pasaporta të rregullta mund të udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit. Ambasadori i Azerbajxhanit në Shqipëri, Anar Huseynov...

Tre oficerë të FSK-së diplomojnë në Kolegjin CGSC të ushtrisë...

Oficerët e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK), majorët Alban Bunjaku, Agron Murati dhe Alban Bujupi, pas studimeve njëvjeçare, diplomuan me sukses të lartë në...

Peja dhe Ulqini nënshkruajnë marrëveshjen e binjakëzimit si qytete

Kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri ka pasur një mysafir të veçantë në zyrën e tij të shtunën. Ai priti me nderime kryetarin e Ulqinit, Genc...

Të fundit nga rubrika