Shqipëria nën moton “BE – Rinia – Shkëmbimi Kulturor – Rajoni Adriatiko – Jonian” mirëpret EUSAIR

Tirana do të pres qindra pjesmarrës nga BE dhe nga shtetet e rajonit në forumin EUSAIR ku tema bosht e diskutimieve do të jetë integrimi në BE

Nga 16 maji në Shqipëri do të mikpritën, 500 përfaqësues nga Komisioni Evropian si dhe nga dhjetë shtet të tjera rajonale.

Shtetet të cilat do të marrin pjesë në forumin e shtatë të nismës rajonale EUSAIR janë Kroacia, Sllovenia, San Marino, Bosnja dhe Hercegovina, Italia, Maqedonia e Veriut, Serbia, Mali i Zi, Greqia etj.

Shqipëria në 2022 regjistrohet si nikoqire e takimeve të këtij forumi nën moton “BE – Rinia – Shkëmbimi Kulturor – Rajoni Adriatiko – Jonian”.

Integrimi në Evropë do të jetë tema kryesorë e këtyre takimeve.

Po ashtu, pjesë e agjendës do të jenë edhe procese të tjera si agjenda e gjelbër e vendeve, turizmi, kultura apo ndërlidhjet. Nuk do të lihet anash as digjitalizimi dhe transporti e infrastruktura.

Shija e redaktorit

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Botim i ri edukativ – “Shprehi të mira, fëmijë të...

Në kuadër të lëndës me zgjedhje “Edukimi për shëndetin”, klasat e dyta, nga viti shkollor 2024/25, do të kenë në bankat shkollore librin "Shprehi...

Të fundit nga rubrika