Shqiptarët në Amerikë kanë organizuar protestë kundër presionit ndërkombëtar që po i bëhet Kosovës, më datën 16 mars

Shqiptarët në Amerikë kanë organizuar për ditën e enjte të 16 marsit një protestë kundër presionit, që sipas tyre është duke iu bërë Kosovës në dialogun me Serbinë nga shtetet Perëndimore.

Këtë lajmërim e ka publikuar një ish-ushtar i UÇK-së dhe aktivist shqiptar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Uk Lushi.

“Të enjten, më 16 mars, krejt shqiptarët e Amerikës kundër presionit ndaj Kosovës. Udhëheqësit e Kosovës dhe populli i saj, bashkë me ne, nuk guxojmë të lejojmë apo legjitimojmë defunksionalizmin e shtetit të Kosovës”, ka shkruar në Facebook ai.

Sipas tij, gjaku i dëshmorëve nuk do të lejohet të shkelet.

“Gjaku i dëshmorëve të UÇK-së, viktimave dhe puna e miliona shqiptarëve nuk duhet të shkelet. të enjten, me Kosovën dhe për Kosovën, për drejtësi, të gjithë bashkë!”, ka sqaruar Lushi.

Më tej, ai ka bërë thirrje që lajmërimi për protestën të shpërndahet sa më shumë që është e mundur.

“Ju lutem shpërndajeni dhe ja bëni share sa më shumë!”, ka përfunduar ai.

Shija e redaktorit

Radio Dukagjini i’a qet “Pikën”

Radio Dukagjini po vjen me skemë të re programore. “Pikë”, është një ndër emisionet më të reja që do të filloj në kuadër të kësaj...

Më 30 mars në librarinë “Dukagjini” mbahet promovimi i librit...

Më 30 mars, e enjte, në orën 18:00, në librarinë “Dukagjini” do të mbahet promovimi i librit “Pse s'ma ka thënë njeri më parë”, i...

Kosova dhe Izraeli ndajnë pikët; “Dardanët” nisin mbarë kualifikimet për...

Kosova pati një paraqitje solide në ndeshjen e parë të Grupit I në kualifikimet për “Euro 2024”. Në një ndeshje me emocione, Kosova arriti të...

Të fundit nga rubrika