Shtëpia më e mirë moderne në botë

Një shtëpi moderne brenda pyllit shkëmbor e krijuar nga arkitekti James Stockwell është ajo që zë vendin e parë si shtëpia më e bukur moderne në botë

E krijuar nga arkitekti James Stockwell, Bunkeren mund të jetë shtëpia më e mirë moderne në botë. E ngulitur në një skaj pylli shkëmbor në jug të Newcastle, Bunkeren ndodhet në tokën e popullit Awabakal.

Nga jashtë, ndërtesa të kujton kopshtin botanik frymëzues, duke i dhënë rëndësi strukturore dhe një siluetë mbresëlënëse e asaj që konsiderohet shtëpia më e mirë moderne në botë.

Pamje shtëpia
Pamje të shtëpisë

“Këtu ishte një kopsht botanik i jashtëzakonshëm që frymëzoi idenë e një projekti të bazuar në peisazh”, tha arkitekti James Stockwell.

Shtëpia shpreh një paprekshmëri qetësuese i mbrojtur pjesërisht nga peizazhi shkëmbor dhe i përbërë nga betoni. Bunkeren mund të ruajë integritetin e saj strukturor në rast zjarri ose stuhie. E krijuar nga arkitekti për mirëmbajtje të ulët, shtëpia nuk kërkon lyerje dhe nuk mund të gërryhet nga myku.

Pamje shtëpia
Pamje të htëpisë

James Stockwell pasqyroi ndikimin e kulturës daneze të dizajnit duke patur në konsideratë stilin e jetesës së pronarëve të shtëpisë. Dizajni gjithashtu përkrah mobiljet e stilit danez.

Pamje të shtëpisë Bunkeren 

Në 20 vjet, gjelbërimi që rrethon Bunkeren do të jetë rritur, derisa ndërtesa mund të mos dallohet qartë nga konteksti i saj natyror. Është kjo largpamësi që lejon Bunkeren të konsiderohet si shtëpia më e mirë moderne në botë.

Shija e redaktorit

Bujar Osmani, kandidat i BDI-së për president në Maqedoninë e...

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka bërë të ditur se Bujar Osmani do të jetë kandidati i partisë së tij në...

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

Të fundit nga rubrika