Si ta bëni telefonin tuaj që të karikohet më shpejt?

Për të arritur një karikim të shpejtë të telefonit tuaj, këtu janë disa këshilla që mund të ndiqni

Nëse jeni të interesuar për karikimin e shpejtë, këtu janë disa këshilla.

Për një gjithmonë filloni duke u siguruar që keni rrymën më të fortë të mundshme elektrike që hyn në telefon gjatë karikimit.

Gjithashtu, minimizoni fuqinë që përdor telefoni gjatë karikimit.

Për më tepër, sigurohuni që telefoni juaj të mos jetë shumë i nxehtë ose i ftohtë.

Pasi ta bëni këtë, këtu janë disa këshilla të dobishme se si ta bëni telefonin tuaj të karikohet më shpejt:

Futeni atë në mur, jo në kompjuterin tuaj

Në varësi të prodhuesit të pajisjes dhe gjenerimit të USB-së, portat USB zakonisht dalin nga 1 deri në 2,1 amper. Prandaj, amperazhi i portës USB është shumë më i vogël sesa nëse e lidhni telefonin në një prizë muri duke përdorur një karikues të miratuar nga prodhuesi. Nëse keni një iPhone ose telefon Android të gjeneratës më të re, ka të ngjarë të keni teknologjinë e karikimit të shpejtë të integruar gjithashtu në karikues.

Fikeni telefonin tuaj

Nëse mund të bëni pa telefonin tuaj ndërsa është duke u ngarkuar, fikeni atë. Kjo e pengon atë të përdorë çdo energji për funksionet ose lidhjet e vazhdueshme, kështu që çdo pjesë e energjisë shkon në bateri.

Mos e përdorni telefonin kur është duke u karikuar

Një nga shkarkimet më të mëdha të energjisë në një telefon është ekrani. Nëse jeni duke pritur për një telefonatë të rëndësishme dhe nuk mund ta fikni telefonin, lëreni të qetë derisa të karikohet.

Kaloni në modalitetin e aeroplanit

Ashtu si ekrani i telefonit tuaj, lidhja e telefonit tuaj është shterimi tjetër i madh i rezervave të baterisë. Nëse duhet të përdorni absolutisht një aplikacion ndërsa telefoni juaj është duke u ngarkuar, vendoseni në modalitetin e aeroplanit. Çdo përditësim që keni bërë ose email-i që keni shkruar do të kalojë kur të kthehet në linjë, por ndërkohë, telefoni juaj do të karikohet më shpejt nëse ka më pak për të bërë.

Merrni një kabllo karikimi të shpejtë me ngarkesë të rëndë

Shumica e pajisjeve vijnë me një kabllo standarde me 28 matës që zakonisht mund të mbajë rreth 0,5 ampera, ndërsa një kabllo premium më e madhe me matës 24 mund të bartë deri në katër herë atë sasi. Nëse shihni se telefoni juaj po karikohet shumë ngadalë edhe me karikuesin në mur, merrni parasysh një kabllo me matës më të rëndë . Disa kabllo me matës më të rëndë madje janë quajtur si “karikues të shpejtë”, të cilët mund të ndihmojnë në uljen e kohës së karikimit si në telefonat iPhone ashtu edhe në Android.

Shija e redaktorit

Nga sot shqiptarët udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit

Nga dita e sotme qytetarët e Shqipërisë me pasaporta të rregullta mund të udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit. Ambasadori i Azerbajxhanit në Shqipëri, Anar Huseynov...

Tre oficerë të FSK-së diplomojnë në Kolegjin CGSC të ushtrisë...

Oficerët e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK), majorët Alban Bunjaku, Agron Murati dhe Alban Bujupi, pas studimeve njëvjeçare, diplomuan me sukses të lartë në...

Peja dhe Ulqini nënshkruajnë marrëveshjen e binjakëzimit si qytete

Kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri ka pasur një mysafir të veçantë në zyrën e tij të shtunën. Ai priti me nderime kryetarin e Ulqinit, Genc...

Të fundit nga rubrika