Si të bëni pamje nga ekrani në Windows 7, 8, 10 me mjetin Snipping

Të gjitha versionet e fundit të Windows, përfshirë 7, 8 dhe 10, ofrojnë Snipping Tool, një mjet për të bërë screenshot të pjesëve të ekranit. Për ta gjetur Snipping Tool, mund të kërkoni në shiritin e veglave ose të përdorni shkurtoren Windows + S në Windows 10. Në Windows 7, duhet të kërkoni manualisht "Snipping Tool" në fushën e kërkimit. Në Windows 10, versioni i përditësuar i Snipping Tool mund të hapet me një shkurtore, por për këtë informacion shtesë duhet të kërkoni më vonë

Të gjitha versionet e fundit të Windows, duke përfshirë 7, 8 dhe 10, përfshijnë Snipping Tool. Mund ta hapni lehtësisht duke e kërkuar në kërkimin e shiritit të veglave.

Shtypni tastin Windows për të hapur shiritin e veglave dhe për të kaluar te kërkimi i Windows. Në mënyrë alternative, mund të përdorni gjithashtu shkurtoren Windows + S për të thirrur kërkimin në Windows. Megjithatë, vini re se në Windows 7, duhet të zgjidhni manualisht fushën e kërkimit përpara se të mund të shkruani fjalën kyçe. Shkruani “Snipping Tool” dhe shtypni Enter .

Nuk ka asnjë shkurtore të tastierës për të hapur mjetin Snipping. Do të ishte më mirë nëse e bëni këtë me dorë. Në Windows 10, versioni i përditësuar i këtij aplikacioni mund të hapet me një shkurtore – më shumë për këtë më vonë.

Duke shtypur tastin Enter pasi të keni shtypur frazën e saktë, programi do të hapet automatikisht.

Ka mënyra të ndryshme, duke përfshirë pamjet e ekranit në formë të lirë, por forma bazë është një formë drejtkëndëshe e pamjes së ekranit. Por të paktën ju jep më shumë fleksibilitet sesa thjesht shtypja e tastit të ekranit të printimit.

Pasi të filloni “Snipping” duke klikuar butonin “I ri”, i gjithë ekrani bëhet gri. Më pas mund të zgjidhni zonën që dëshironi të kapni dhe ruani.

Tani mund ta modifikoni pamjen e ekranit me stilolapsin, theksuesin dhe mjetet e gomës. Ai gjithashtu ofron disa opsione unike në krahasim me kopjimin dhe ngjitjen e diçkaje në Paint, siç është modaliteti Delay për marrjen e pamjeve të ekranit të vonuara (me kohë). Ju gjithashtu mund të nënvizoni diçka në pamjen e ekranit dhe ta dërgoni me email direkt nga “Mjeti Snipping”.

Pasi të jetë hapur, mund të përdorni gjithashtu shumë shkurtore për të punuar më shpejt.

Në tabelën më poshtë, ne zbërthejmë të gjitha shkurtoret e tastierës (të disponueshme vetëm pas hapjes së Mjetit Snipping):

Një veçori që na mungon është aftësia për të marrë fotografi të shumta të ekranit me një dritare me madhësi dhe të vendosur identike.

Në përgjithësi, nuk është një aplikacion për pamjen e ekranit që ndryshon jetën sipas çdo shtrirjeje të imagjinatës, por është i mjaftueshëm për përdorim parësor.

Shija e redaktorit

Nga sot shqiptarët udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit

Nga dita e sotme qytetarët e Shqipërisë me pasaporta të rregullta mund të udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit. Ambasadori i Azerbajxhanit në Shqipëri, Anar Huseynov...

Tre oficerë të FSK-së diplomojnë në Kolegjin CGSC të ushtrisë...

Oficerët e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK), majorët Alban Bunjaku, Agron Murati dhe Alban Bujupi, pas studimeve njëvjeçare, diplomuan me sukses të lartë në...

Peja dhe Ulqini nënshkruajnë marrëveshjen e binjakëzimit si qytete

Kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri ka pasur një mysafir të veçantë në zyrën e tij të shtunën. Ai priti me nderime kryetarin e Ulqinit, Genc...

Të fundit nga rubrika