Si të bëni tekst diagonal në Word

Për të bërë tekst diagonal në Microsoft Word, ju mund të përdorni kuti teksti ose objekte WordArt. Këto metoda ju lejojnë të rrotulloni tekstin pa prekur pjesën tjetër të dokumentit tuaj

Nëse dëshironi të bëni tekst diagonal në Microsoft Word, teksti duhet të qëndrojë në një kuti teksti ose si një objekt i veçantë WordArt.

Krijimi i këtyre formateve të tekstit ju lejon të rrotulloni tekstin pa ndryshuar pjesën tjetër të dokumentit tuaj.

WordArt është më i mirë kur dëshironi një shfaqje dramatike dhe grafike të tekstit.

Kutitë e tekstit janë më të mira kur dëshironi që teksti të ketë një pamje normale.

Shumica e kutive të tekstit kanë një kufi, por ky kufi mund të fshihet për integrim pa probleme brenda tekstit tuaj tjetër.

  1. Klikoni skedën Fut në Microsoft Word.
  2. Klikoni “Text Box” në grupin “Text” dhe zgjidhni stilin e preferuar të kutisë së tekstit. Përndryshe, klikoni WordArt dhe zgjidhni stilin tuaj grafik të preferuar.
  3. Shkruani tekstin që dëshironi të bëni diagonal.
  4. Klikoni dhe tërhiqni rrethin e gjelbër mbi kutinë e tekstit ose formën WordArt për të rrotulluar objektin. Mbani tastin “Shift” për të kufizuar rrotullimin në hapa më të mëdhenj. Lëshojeni butonin e mausit kur të keni këndin e dëshiruar diagonal. Përndryshe, klikoni ikonën Rotate nga grupi Arrange dhe futni një shkallë specifike të rrotullimit në fushën Rotation. Klikoni “OK” për të ruajtur cilësimet tuaja.
  5. Klikoni dhe tërhiqni kufirin rreth kutisë së tekstit ose formës WordArt për të zhvendosur tekstin.
  6. Klikoni me të djathtën në kufirin e kutisë së tekstit dhe zgjidhni Format Shape. Klikoni Line Color nga paneli i majtë dhe zgjidhni No Line nga paneli i djathtë. Klikoni “Mbyll” për të hequr kufirin.

Shija e redaktorit

Presidentja Osmani nderohet me Çmimin e Evropës nga Fondacioni Pan-Europian

Fondacioni Fondacioni Pan-Evropian Richard Coudenhove-Kalergi i ka ndarë Presidentes së Kosovës Vjosa Osmani, çmimin e ‘Evropës’, për përkushtimin e saj ndaj raporteve me partnerët...

Nis ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 59-të të Policisë...

Ka filluar ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 59-të të Policisë së Kosovës. Sot diplomojnë 445 kadetë të Policisë së Kosovës. Kryeministri i Republikës së Kosovës,...

Policia konfirmon arrestimin e Akil Gjakovës

Policia e Kosovës, ka arrestuar xhudistin Akil Gjakova, si të dyshuar për veprën penale dhunë në familje. Lajmin për Portalin Dukagjini e ka konfirmuar zëdhënësi...

Të fundit nga rubrika