Sot kryeministri mbledh ministrat

Sot, duke filluar prej orës 09:00, do të mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës

Mbledhja e 94-të e Qeverisë së Kosovës

Sot, e mërkurë, duke filluar prej orës 09:00, do të mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës.

Në rend ditë do të jetë shqyrtimi i propozim-vendimit për emërtimin e sekretarit të përgjithshëm të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe disa pika të tjera.

Pikat e rendit të ditës do të jenë si vijon:

 1. Shqyrtimi I Propozim-vendimit për aprovimin e Ekstraktit të Procesverbalit dhe Transkriptit nga mbledhja e 162 dhe ekstrakteve të procesverbaleve nga mbledhja 163 dhe 164 elektronike/korresponduese të Qeverisë së Republikës së Kosovës (ZKM).
 2. Shqyrtimi I Propozim-vendimit për ndryshimin dhe plotësimin e Programit Legjislativ për vitin 2023 (ZKM).
 3. Shqyrtimi I Projektligjit për Mbrojtje nga Zjarri (MPB).
 4. Shqyrtimi I Projekt-udhëzimit Administrativ për Mënyrën e Kompensimit përfshirë edhe Llogaritjen e Kompensimit për Dëmtimet e Shumëfishta (MD).
 5. Shqyrtimi i Propozim-vendimit për themelimin e Komitetit Drejtues për mbikëqyrjen e zbatimit të projektit “Instrumenti për Barazinë Gjinore”( Gender Equality Facility) në kuadër të Programit IPA (ZKM).
 6. Shqyrtimi Prpopozim-vendimit për emërimin e Sekretarit të Përgjithshëm të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MPB).
 7. Shqyrtimi Prpopozim-vendimit për ndryshimin dhe plotësimin e Vendimit të Qeverisë Nr. 12/116 të dates 28 dhjetor 2022 (MAPL).
 8. Shqyrtimi I Kërkesës për dhënie në shfrytëzim 15 vite të pronave të kërkuara nga Komuna e Dragashit të menaxhuara nga Agjencia Pyjore e Kosovës (MAPL).
 9. Shqyrtimi I Propozim-vendimit për ndryshimin dhe plotësimin e Vendimit Përfundimtar Nr. 06.153 të dates 26 korrik 2023për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi I Projektit : Ndërtimi I Ndërtesës Administrative” për nevoja të Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve, Administratës Tatimore të Kosovës dhe Doganave të Kosovës (MMPHI).
 10. Shqyrtimi I Propozim-vendimit Preliminar për shpronësim për interes public të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi I Projektit: Mbrojtja dhe Menaxhimi I Trashëgimisë Kulturore, Konservimi dhe Investimi në “Lokalitetin Arkeologjik të Dresnikut” (MMPHI)
 11. Shqyrtimi Propozim-vendimit Preliminar për shpronësim për interes public të pronës së paluajtshme ish shoqërore N. Sh. “Juogopetroll” për realizimin e Projektit: “Ndërtimi I Sheshit Qendror të Qytetit”. (MMPHI).
 12. Shqyrtimi Propozim-vendimit Preliminar për shpronësim për interes public të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi I Projektit : “Programi për Menazhimin e Mbeturinave të Ngurta II-IV(MMPHI)
 13. Shqyrtimi Propozim-vendimit Preliminar për shpronësim për interes public të pronës së paluajtshme ish shoqërore N.S. “Progres” e cila është e nevojshme për realizim e Projektit : “Varrezat e Qytetit të Prizrenit” (MMPHI).
 14. Shqyrtimi Propozim-vendimit Preliminar për shpronësim për interes public të pronës së paluajtshme ish shoqërore N.SH “Sharrprodhimi” për realizimin e Projektit “Ndërtimi I Zonës së Gjelbër-Parkut Publik për nevoja të Komunitetit” (MMPHI).
 15. Shqyrtimi I Nismës për ndryshimin dhe plotësimin e Marrëveshjes për Ekstradim ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Italisë (MD).
 16. Informimi I Qeverisë për zbatimin e PKIE gjatë periudhës korrik-shtator 2023 (ZKM).
 17. Të ndryshme/

Shija e redaktorit

Spanja kampione e Evropës për herë të katërt

Ka mbaruar super ndeshja mes Spanjës dhe Anglisë në kuadër të finales së Kampionatit Evropian 2024. Pas një loje fantastike, Spanja ka përmbyllur ndeshjen me...

Spanja në finale, mposht Francën

Kombëtarja e Spanjës ka arritur kualifikimin në finale të Euro 2024, pasi mposhti me rezultat 2:1 kombëtaren e Francës në gjysmëfinale. Në pjesën e dytë...

Ballkani triumfon në ndeshjen e parë kualifikuese në Ligën e...

Ballkani ka fituar 2-1 ndaj Santa Coloman në 1/8 e fazës kualifikuese në Ligën e Kampionëve. Ndeshja nisi me një ritëm të qetë, por që...

Të fundit nga rubrika