Sot mblidhen katër komisione parlamentare

Të enjten do të mblidhen katër komisione parlamentare

Kuvendi i Kosovës
Kuvendi i Kosovës

Katër komisione do të mblidhen gjatë së enjtes së 20 korrikut.

Duke filluar nga ora 10:00 do të mblidhet Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere.

Rendi  i ditës:

 • Miratimi  i rendit të ditës;
 • Miratimi i procesverbaleve të mbledhjeve të mbajtura më: 3, 24,29 maj 2023 dhe 5,8 dhe 14 qershor 2023;
 • Shqyrtimi i Raportit me amendamente i Komisionit Funksional për Projektligjin nr.08/L nr.08/L-205 pёr të drejtat e autorit dhe të drejtat e përafërta;
 • Shqyrtimi i Raportit me amendamente i Komisionit Funksional për Projektligjin nr.08/L-185 për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna në familje, dhuna ndaj grave dhe dhuna në baza gjinore;
 • Vazhdim – shqyrtimi i Raportit vjetor i Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik për vitin 2022;
 • Vazhdim – shqyrtimi i Raportit vjetor i Organit Shqyrtues i Prokurimit për vitin 2022;
 • Shqyrtimi i Raportit vjetor Financiar i Zyrës së Rregullatorit për Energji për vitin 2022;
 • Të ndryshme

Po ashtu në ora 10:00 do të mblidhet edhe Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim.

Rendi i ditës:  

 • Miratimi i rendit të ditës;
 • Miratimi i procesverbalit të mbledhjes së mbajtura me 12.07.2023;
 • Shqyrtimi i Projektligjit nr.08/L-205 pёr të drejtat e autorit dhe të drejtat e përafërta, me amandamente të Komisionit funksional për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport;
 • Shqyrtimi i Projektligji nr.08/L-185 për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna në familje, dhuna ndaj grave dhe dhuna në baza gjinore, me amandamente të Komisionit funksional për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione;
 • Të ndryshme

Ndërkaq në ora 11:00 do të mblidhet Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit

Rendi i ditës:      

 •  Miratimi i rendit te ditës;
 •   Shqyrtimi në parim i Projektligjit nr.08/L-249 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës;
 •  Shqyrtimi i raportit me amendamente i Komisionit funksional për Projektligjin nr. 08/L-180 për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit nr.06/L-048 për Këshillin e Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës
 •  Shqyrtimi i raportit me amendamente i Komisionit funksional për Projektligjin nr. 08/L-205 për të drejtat e autorit dhe të drejtat e përafërta;
 •  Të ndryshme.

Ndërkaq, duke filluar nga ora 14:00, do të mblidhet Komisioni për Integrim Evropian, i cili në rend dite do të ketë shqyrtimin e projektligjit r.08/L-180 për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit nr.06/L-048 Këshillin e Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së.

Shija e redaktorit

Intervistë | Rrëfimi i gazetarit Martin Çuni që u torturua...

Ishin vitet e regjimit serb në Kosovë, ato që rëndonin shpatullat e çdo shqiptari që vetëm kërkonte të jetonte i lirë në vendin e...

Forbes publikon renditjen e grave më të fuqishme në botë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është shpallur gruaja më e fuqishme në botë për të dytin vit radhazi në renditjen vjetore...

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Të fundit nga rubrika