Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Radios

13 shkurti është zgjedhur, pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radioja e Kombeve të Bashkuara ka emetuar programin e parë

Radio Dukagjini

Data 13 shkurt është shpallur nga UNESCO si Dita Ndërkombëtare e Radios, me qëllim që të kujtohet fuqia e radios në funksion të promovimit të qasjes në informacion dhe të lirisë së shprehjes.

Historia e radios është ajo që arrin të përshkruajë secilin nga hapat më të rëndësishëm të komunikimit të quajtur radio, që nga zbulimi i të ashtuquajturave valë radioje e deri më sot.

13 shkurti është zgjedhur, pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radioja e Kombeve të Bashkuara ka emetuar programin e parë.

Ish-sekretari i përgjithshëm i OKB-së, në vitet 2007 deri më 2016, Ban Ki-moon, në fjalët e tij në shënimin e kësaj dite, për radion ka pohuar se ajo luan një mision të mirëfilltë në  argëtim, edukim, informim, si dhe ndihmon në popullarizimin e ndryshimeve demokratike në gjithë globin.

Shija e redaktorit

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

FFK prezanton nesër përzgjedhësin e ri të Kosovës

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) përmes një njoftimi zyrtar ka bërë të ditur se nesër (e shtunë) do të bëhet prezantimi i përzgjedhësit...

Të fundit nga rubrika