Spanja dhe Portugalia, dy shtetet evropiane më të mira për emigrantët

Raporti i Expat Insider 2023 analizoi 53 destinacione të emigrantëve në mbarë botën dhe i renditi sipas cilësisë së jetës.

Sondazhi u kërkoi emigrantëve të vlerësonin lehtësinë e lëvizjes, punës jashtë vendit dhe aktiviteteve të kohës së lirë në vendin ku ata jetonin.

Siç raporton revista “Anabel”, renditja përfshin gjithashtu një indeks Expat Essentials, i cili analizon shërbimet digjitale, burokracinë, strehimin dhe gjuhën.

Këtë vit, dy vende evropiane u renditën në dhjetëshen e parë.

1. Spanja: Që nga sondazhi i parë i InterNations në vitin 2014, Spanja është renditur gjithmonë në dhjetëshen e parë për cilësinë e jetës. Vendi është paraqitur vazhdimisht ndër më të mirët në botë për opsionet për të kaluar kohën e lirë.

Shumica e emigrantëve (88%) thonë se ndihen të lumtur me kulturën dhe jetën e natës në Spanjë.

 

Klima dhe moti i Spanjës renditen në vendin e tretë globalisht, gjë që gjithashtu e bën më të lehtë për emigrantët të dalin jashtë dhe të shijojnë aktivitetet e kohës së lirë.

2. Portugalia: Lehtësia e vendosjes është një nga pikat kryesore për emigrantët në Portugali. Mbi tre të katërtat ndihen si në shtëpi dhe mbi 80% ndihen të mirëpritur.

Where to Stay in Porto, Portugal in 2023 | Best Areas | Travellers 🧳

Shumica e të anketuarve raportojnë gjithashtu se popullsia është përgjithësisht miqësore me banorët e huaj. Për cilësinë e jetës, Portugalia renditet e 7-ta në botë. Disa nga avantazhet e vendit përfshijnë klimën, motin dhe cilësinë e ajrit.

 

Të fundit nga rubrika