Stadiumi Khalifa International

Harqet e dyfishta të stadiumit mbetën të paprekura pas rizhvillimit dhe tani janë plotësuar nga një tendë e gjerë poshtë e cila mbështet integrimin e stadiumit me sistemin e ri të ftohjes.

Kategoria e re i shtoi kapacitetit 10 mijë e 450 vende (kapaciteti i turneut 40 mijë), ndërsa, stadiumi tani ka një fasadë të re. Sistemi i ri i ndriçimit LED i shton një dimension të ri përvojës së ventilatorit.

Ndeshjet e Kupës së Botës
Stadiumi do të presë gjashtë ndeshje të fazës së grupeve, një ndeshje të raundit të 16-të dhe play-off për vendin e tretë në Katar 2022.

21 nëntor
Grupi B: Angli – Iran (16:00 me orën lokale)

23 nëntor
Grupi E: Gjermani – Japoni (16:00 me orën lokale)

25 nëntor
Grupi A: Holandë – Ekuador (19:00 sipas kohës lokale)

27 nëntor
Grupi F: Kroacia – Kanada (19:00 sipas kohës lokale)

29 nëntor
Grupi A: Ekuador – Senegal (18:00 sipas kohës lokale)

1 dhjetor
Grupi E: Japoni – Spanjë (22:00 me orën lokale)

3 dhjetor
Raundi i 16: 1A v 2B (18:00 sipas kohës lokale)

17 Dhjetor
Vendi 3 (18:00 sipas kohës lokale)

Ndeshja hapëse
E ndërtuar në vitin 1976, Khalifa International Stadium ka pritur Lojërat Aziatike, Kupën e Gjirit Arabik dhe Kupën e Azisë AFC. Në vitin 2019, ai priti Kampionatin Botëror të Atletikës IAAF, së bashku me ndeshjet gjatë Kupës Botërore të Klubeve FIFA Katar 2019™.

Stadiumi iu nënshtrua një rizhvillimi të gjerë për ta përgatitur atë për Kupën e Botës FIFA Katar 2022.

Si të arrini atje
Stadiumi shërbehet nga Sport City Station në Doha Metro Gold Line.

Stadiumi shtrihet në zemër të Aspire Zone – qendra e përsosmërisë sportive të Katarit, e cila ishte themeli i Lojërave Aziatike të vitit 2006. Zona është projektuar për të nxitur pjesëmarrjen në sport.

Spitali i mjekësisë sportive Aspetar, Aspire Dome (salla më e madhe sportive e brendshme me shumë qëllime në botë), Qendra Ujore Hamad dhe Aspire Park janë të gjitha pjesë e Aspire Zone. Për më tepër, stadiumi është shumë larg nga The Torch Doha Hotel dhe Villagio Mall.

Trashëgimia dhe qëndrueshmëria
Stadiumi ishte vendi i parë i FIFA World Cup Katar 2022 që arriti certifikimin e Sistemit Global të Vlerësimit të Qëndrueshmërisë (GSAS).

Stadiume tjera