Studimi mbi fenomenin e videolojërave

Sipas studimit nga Instituti i Fiziologjisë Klinike të Këshillit Kombëtar të Universitetit të Padovës dhe Universitetit Austrilian “Flinders”, thuhet se një në pesë femijë është në rrezik të lartë nga videolojërat.

Përdorimi i tepruar i videolojërave rrezikon shëndetin dhe mund t’i nxisë fëmijët të lënë shkollën.

“U zbulua, gjithashtu, se adoleshentët që jetojnë në Danimarkë raportojnë nivelet më të ulëta të lojërave problematike (12%), ndërsa ata në Rumani raportojnë një perceptim më të madh të problemeve që lidhen me përdorimin e lojërave video (30.2%)”, tha koordinatorja e studimit Sabrina Molinaro.

“Studimi tregon sesi prania e rregullave prindërore dhe mbështetja emocionale e familjes e mbrojnë adoleshencën nga përdorimi i tepruar dhe i shtrembëruar i videolojërave”, tha autori i studimit Alessio Vieno.

Ekspozimi i djemve ndaj ketij fenomeni arrin përqindjen (30.8%), ndërsa i vajzave (9.4%).

Ky studim analizoi te dhënat e 89.000 adoleshentëve, të moshës 15-18 vjeçare, nga 30 vende evropiane.

Shija e redaktorit

Hapet Baza Ajrore e NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë

Më 4 mars u hap zyrtarisht baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, një “investim i madh që do të shërbejë për përmirësimin dhe modernizimin...

Mogherini bëhet me nënshtetësi shqiptare

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka ofruar rektores së Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, nënshtetësinë shqiptare. Ai e ka falënderuar për këtë projekt të...

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Të fundit nga rubrika