“Subvencionet 2”, 6 të akuzuar dënohen me 4 vjet burgim dhe gjobë

Gjykata Themelore e Prishtinës ka shpallur aktgjykim dënues për gjashtë nga 15 të akuzuarit për mashtrim me subvencione, në rastin që njihet si “Subvencionet 2”. Këta gjashtë të akuzuar kanë pranuar fajësinë

Gjashtë nga 15 të akuzuarit në rastin “Subvencionet 2” janë shpallur fajtor nga Gjykata Themelore e Prishtinës.

Që të gjithë ishin të akuzuar për dhënie ryshfeti dhe mashtrim me subvencione.

“Me pëlqimin e të pandehurit Ramadan Zeqiraj, dënimi me burg në kohëzgjatje prej 6 muajve mund t’i zëvendësohet me dënim me gjobë në shumë prej katër mijë euro. Ndërsa për veprën penale mashtrim me subvencione, të pandehurit Ramadan Zeqiraj, Gjykata i shqipton dënim me gjobë në shumë prej 5 mijë euro”, ka thënë gjyqtarja Violeta Namani.

Përveç këtij dënimi, Zeqirajn Gjykata e ka obliguar që ta bëjë kompensimin e dënimit që i është shkaktuar buxhetit të shtetit në shumën prej 12 mijë euro.

Të gjithë të akuzuarit në total për veprat penale “Marrje ryshfeti”, “Dhënie ryshfeti”, “Ushtrim ndikimimi” dhe “Mashtrim me subvencione”, u dënuan me katër vjet burgim dhe 10 mijë euro gjobë.

Dukagjin Dedaj, Pashkë Krasniqi dhe Sadri Berisha, secili veç e veç për dhënie ryshfeti u dënuan me 1 mijë euro gjobë dhe dënim me burgim në kohëzgjatje prej 6 muajsh, dënim i cili mund të zëvendësohet me dënim me gjobë prej 4 mijë euro.

E Blerim Mulliqi për marrje ryshfeti u dënua me 1 vit e gjashtë muaj burgim, si dhe u detyrua që të bëjë kompensimin e dëmit në vlerë prej 8 mijë e 400 euro.

Mulliqit i është shqiptuar edhe dënim plotësues, mos ushtrimi i profesionit në administratë publike.

I pandehuri tjetër, Bekim Bruqi, u dënua për veprën penale ushtrim ndikimi me gjobë në shumën prej 1 mijë euro, si dhe me burgim në kohëzgjatje prej 6 muajsh. Edhe Bruqit, burgimi mund t’i zëvendësohet me gjobë.

Që të gjithë e kanë pranuar fajësinë.

Sipas aktakuzës, të pandehurit që gjatë kryerjes së veprës penale kanë qenë inspektor Regjional ne Zyrën Regjionale në Pejë, akuzohen për mashtrime me subvencione kryesisht në rajonin e Pejës dhe në Prishtinë.

Gjykimi në këtë rast do të vazhdojë për të akuzuarit tjerë që nuk e kanë pranuar fajësinë, Luan Statovci, Sedat Shkodra, Berat Nika, Gëzim Morina, Rasim Zekaj, Afrim Mehmetaj, Donard Draga, Hazir Metaj dhe Hysni Morina.

Shija e redaktorit

Radio Dukagjini i’a qet “Pikën”

Radio Dukagjini po vjen me skemë të re programore. “Pikë”, është një ndër emisionet më të reja që do të filloj në kuadër të kësaj...

Më 30 mars në librarinë “Dukagjini” mbahet promovimi i librit...

Më 30 mars, e enjte, në orën 18:00, në librarinë “Dukagjini” do të mbahet promovimi i librit “Pse s'ma ka thënë njeri më parë”, i...

Kosova dhe Izraeli ndajnë pikët; “Dardanët” nisin mbarë kualifikimet për...

Kosova pati një paraqitje solide në ndeshjen e parë të Grupit I në kualifikimet për “Euro 2024”. Në një ndeshje me emocione, Kosova arriti të...

Të fundit nga rubrika