Supremja vendos sërish masë të përkohshme për lejet e hidrocentraleve në Deçan

Foto ilustruese

Gjykata Supreme ka vendosur sërish masë të përkohshme për lejet e hidrocentraleve në Deçan.

Për këtë, ka njoftuar përmes një postimi në Facebook, Organizata Joqeveritare, “Pishtarët”.

“Në nëntor të vitit 2022, Gjykata Kushtetuese e pati hequr masën e përkohshme për operimet e hidrocentraleve në Deçan dhe e ktheu këtë çështje në rivendosje te Gjykata Supreme. Jemi njoftuar se Gjykata Supreme në vendimin e ri e kthen prapë masën e përkohshme, duke argumentuar se në të kundërtën, operimi i Hidrocentraleve mund t’i shkaktojë dëme të pariparueshme interesit publik dhe qytetarëve të Deçanit”, thuhet në njoftim.

Ky vendim thuhet se është shumë i rëndësishëm për themelet e demokracisë dhe të drejtat e qytetarëve në mbrojtje të interesit publik “përballë akterëve të fuqishëm si Kelkosi”.

“Për më tepër, shpresojmë se ky vendim do të shtyjë Kelkosin dhe zinxhirin e institucioneve të Kosovës, që nga Komuna e Deçanit, Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, Zyra e Rregullatorit të Energjisë dhe deri te Zyra e Kryeministrit, që tash e tutje të veprojnë me transparencë dhe t’i respektojnë të drejtat e qytetarëve të Deçanit dhe shoqërisë civile në mbrojtje të mjedisit. Lumbardhi është i popullit dhe askush nuk ka të drejtë të bëjë pazare pas dyerve të mbyllura me ujin dhe jetesën tonë”, thuhet tutje.

Shija e redaktorit

Libraria “Dukagjini” fiton çmimin FIDES 2022 për kontributin korporativ

Libraria "Dukagjini" ka marrë të mërkurën e 18 janarit çmimin FIDES 2022 për kontribut korporativ. Ky çmim librarisë "Dukagjini", ju dha për kontributin e vazhdushëm...

Libraria Dukagjini vjen me “BookFest” në Albi Mall

Libraria “Dukagjini” dhe “Albi Mall” kanë bashkuar forcat për një superfestë të librit, me shumë aktivitete e superatmosferë. Për dhjetë ditë me BookFest-in e librarisë...

Arti dhe kultura janë letërnjoftim nacional

Selman Jusufi, i cili ka studiuar Artin dramatik në Universitetin e Prishtinës, nga viti 1973 deri më 1985, ka qenë i angazhuar në Teatrin...

Më të lexuarat

Studentet thonë se në orët e vona në dhomë ka...

Kjo qendër u jep mundësinë mijëra studentëve që studiojnë në Universitetin e Prishtinës të jenë banorë të përkohshëm në këto 8 konvikte që menaxhohen...

Kush ishte Nysret Cena, 48-vjeçari që u vra në Kaçanik?

Personi që ka mbetur i vrarë në mbrëmjen e së hënës në Kaçanik mësohet se është Nysret Cena. Nysret Cena ishte pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare...

Lajçak ‘befason” thotë se me Kurtin kanë rënë dakord që...

I dërguari i posaçëm i Bashkimit Evropian për dialogun Miroslav Lajçak, ka njoftuar nëpërmjet rrjetit të tij social se është në Kosovë, për të...

Të fundit nga rubrika