Surroi: Në bazë të Rezolutës 1244, KFOR-i vepron në Kosovë

Publicisti, Veton Surroi, në “Debat Plus” në RTV Dukagjini, ka thënë se në bazë të Rezolutës 1244, vepron KFOR-i në Kosovë.

“Rezuluta 1244 shërben thellësisht për dy gjëra në referencë ndaj Kosovës në çështjet ndërkombëtare. E para është se në bazë të Rezolutës 1244 vepron KFOR-i në Kosovë, pra, ende është valid për prezencën ushtarake në Kosovë pas marrëveshjes së Kumanovës, dhe KFOR-i nuk ka marrë mandat të ri”, ka thënë Surroi në “Debat Plus”.

“E dyta është sepse deklarata e Pavarësisë së Kosovës është në përputhje me Rezolutën 1244, pra, është produkt të vendosur në Rezolutën 1244, dhe ky ka qenë vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, e cila ka vendosur që shpallja e pavarësisë së Kosovës është në përputhje me Rezolutën 1244”, ka thënë tutje ai.

Surroi është shprehur se nuk e di pse është fujtur në këtë preambulë.

Shija e redaktorit

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Botim i ri edukativ – “Shprehi të mira, fëmijë të...

Në kuadër të lëndës me zgjedhje “Edukimi për shëndetin”, klasat e dyta, nga viti shkollor 2024/25, do të kenë në bankat shkollore librin "Shprehi...

Të fundit nga rubrika