​Të hënën, mblidhen Kryesia dhe Kuvendi

Të hënën, Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mbajë mbledhjen e radhës, ku pritet të caktohet seanca e re plenare, po ashtu në ora 11:00 do të mbahet vazhdimi i seancës plenare, ku rend dite do të jetë votimi në parim i Projektligjit për pagë minimale

Kuvendi i Kosovës

Të hënën e gjashtë qershorit, Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet nga ora 10:00, ku pritet të caktohet data e seancës së re plenare.

Po ashtu, do të ketë edhe vazhdim të seancës plenare duke filluar nga ora 11:00, ku në rend dite do të jetë votimi në parim i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficionit në lartësi të pagës minimale.

Rendi  i ditës

 1. Miratimi i procesverbaleve të mbledhjeve të mëparshme të Kryesisë së Kuvendit,   
 2. Pika e papërfunduar nga Seanca plenare, e mbajtur më 22, 23, 24 shkurt, 16 mars dhe 14 prill 2022:

III. Pika e papërfunduar nga Seanca plenare, e mbajtur më 24, 25 shkurt, 16 mars dhe 14 prill 2022:

 1. Pika e papërfunduar nga Seanca plenare, e mbajtur më 7 dhe 14 prill 2022:
 2. Pikat e papërfunduara nga Seanca plenare, e mbajtur më 14, 19 prill, 11 dhe 19 maj 2022

VII. Shqyrtimi i propozimeve dhe i kërkesave

Rendi i ditës së vazhdimit të seancës plenare:

 1. Pikat e papërfunduara nga Seanca plenare, e mbajtur më 5, 11 dhe 13 maj 2022:

5. Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-142 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficionit në lartësi të pagës minimale, procedurat e caktimit të pagës minimale dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale vjetore.

6. Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-143 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.08/L-066 mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2022,

 1. Emërimi i Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës,
 2. Formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për një  anëtar të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës, nga komuniteti shqiptar.
 3. Pikat e papërfunduara nga Seanca plenare, mbajtur më 26 maj 2022:
 4. Votimi në lexim të dytë i Projektligjit nr. 08/L-033 për provimin e jurisprudencës,
 5. Votimi në lexim të dytë i Projektligjit nr.08/L-052 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.05/L-010 për Agjencinë Kosovare për Krahasim dhe Verifikim të Pronës,
 6. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-070 për Pijet e Forta Alkoolike,
 7. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit 08/L-010 për Krijimin e Infrastrukturës Kombëtare të Informacionit Hapësinor në Republikën e Kosovës,
 8. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-027 për Mbeturinat nga industritë nxjerrëse të mineraleve,
 9. Zgjedhja e pesë zëvendësve të Avokatit të Popullit,
 10. Zgjedhja e një anëtari të Komisionit të Pavarur për Media.

Shija e redaktorit

Hapet Baza Ajrore e NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë

Më 4 mars u hap zyrtarisht baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, një “investim i madh që do të shërbejë për përmirësimin dhe modernizimin...

Mogherini bëhet me nënshtetësi shqiptare

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka ofruar rektores së Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, nënshtetësinë shqiptare. Ai e ka falënderuar për këtë projekt të...

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Të fundit nga rubrika