Themelohet Festivali Ndërkombëtar i Teatrit në Ambient të Hapur

Në Ditën Botërore të Teatrit është themeluar Festivali Ndërkombëtar i Teatrit në Ambient të Hapur.

Ky festival do të fillojë rrugëtimin këtë vit, për t’u bërë një ngjarje e përvitshme në qytetin e Prizrenit. Lajmi është bërë i ditur nga aktori, Shkëlzen Veseli.

“Kjo ngjarje kulturore ishte planifikuar të mbahej vitin e kaluar, por situata pandemike që përfshiu mbarë botën, bëri që edicioni i parë të shtyhet për këtë vit”, ka bërë të ditur Veseli përmes një postimi në Facebook.

Festivali pritet të mbahet në fund të muajit korrik apo në fillim të muajit gusht, nën patronatin e kryetarit të komunës së Prizrenit, Shaqir Totajt.

Ky festival ka për qëllim bashkimin e trupave teatrale nga vendi, rajoni dhe Evropa.

Shtrirja e aktiviteteve do të bëhet në gjithë qytetin, duke shfrytëzuar të gjitha hapësirat e përshtatshme që janë në dispozicion në Prizren, përshirë hapësirat publike dhe private si: Kalaja e Prizrenit, Hamami, Kino Lumbardhi, Lidhja e Prizrenit, Xhamitë, Kishat, Teqet, Ura e gurit, Teatri Qytetit, Kino Bistrica, si edhe sheshe të qytetit.

Përveç prezantimit të shfaqjeve, do të organizohen punëtori dhe diskutime lidhur me trashëgiminë kulturore.

Prizreni pritet të jetë vendi që do ta vendosë Kosovën në hartën teatrore.

 

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika