Ushtria e Kosovës stërvitet në Babaj të Bokës

Ministri Mbrojtjes Armend Mehaj, të premten e 6 majit ka vizituar pjesëtarët e Ushtrisë së Kosovës në Babaj të Bokëse cila është nën kompetencat e Komunës së Gjakovës ku janë duke u zhvilluar ushtrimet fushore “Iron Support”

ilustrimi

“Defender 2023” nëpërmjet stërvitjeve është duke bërë testimin e kapaciteteve të Kompanisë mbështetëse të regjimentit të parë të këmbësorisë.

Armend Mehaj, ministër në Ministrin e Mbrojtjes, ka shkuar që t’i shoh nga afër se si po zhvillohen këto ushtrime fushore, furnizimet, vështirësitë dhe kushtet e përgjithshme të qëndrimit në natyrë.

I pari i mbrojtjes kishte vlerësuar lart angazhimin, profesionalizimin edhe vullnetin e ushtarakëve në realizimin e detyrave në këtë ushtrim fushor, ku po marrin pjesë 35 automjete ushtarake dhe 122 pjesëtarë të ushtrisë së Kosovës.

“Iron Support” është ushtrimi fushor i ushtrisë së Kosovës i cili ka filluar më datën 26 prilli në Komunën e Gjilanit ndërsa nga katër maj deri më dhjetë maj është në procedurë të ekzekutimit.

Në ketë stërvitje ushtarake janë duke u demonstruar aftësitë e mbështetjes logjistike si, furnizimi, transporti, gjithashtu edhe aftësitë e mirëmbajtjes.

Shija e redaktorit

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

FFK prezanton nesër përzgjedhësin e ri të Kosovës

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) përmes një njoftimi zyrtar ka bërë të ditur se nesër (e shtunë) do të bëhet prezantimi i përzgjedhësit...

Të fundit nga rubrika