Virxhinia, debat për pezullimin e taksës së Komunuelthit për benzinën

Pezullimi i taksës për benzinë shqetëson qytetarët e Virxhinias

Asambleja e Përgjithshme e Virxhinias do të debatojë planin e guvernatorit virxhinias, Glenn Youngkin, për pezullimin e taksës së Komunuelthit për benzinë.

Sipas një artikulli të “The Washington Post”, personat që kanë votuar vazhdimisht për demokratët, do të bënin mirë të hiqnin dorë nga tundimi tyre, i cili është i kuptueshëm që të “merreni vesh” me Glenn Youngkin. Sa i përket vetos dhe amandanemeteve të tij të mëparshme, në vetvete ishin shpagim politik për refuzimin e demokratëve, që ta konfirmojnë një kandidaturë.

Të bësh ndryshe, do të thotë të hysh në një plogështi politike, që injoron të mirën e përbashkët në kuadër të avantazhit partizan.

Ilustrim

Qëllimi i duhur i politikës është të dërgojë përpara të mirën e përbashkët. Ndërsa, partitë politike do të ndryshojnë disa nga përkufizime të “të mirës së përbashkët” ata favorizojnë dhe propozimet e tyre legjislative do të pasqyrojnë këto dallime.

Por, kur ligji i xhungles mbizotëron në politikë, e mira e përbashkët për njerëzit vuan. Kongresi është një shembull i trishtuar se ku na çon një politikë “unë dhe e imja”.

Shija e redaktorit

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Rama: Magjia e festave erdhi

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka hapur Tregun e Fundvitit në qendër të kryeqytetit. Ai ka thënë se në bulevardin "Xhorxh Bush" qytetarët do të...

Mbrojtja e krerëve të UÇK-së triumfon ndaj ZPS-së, Specialja iu...

Trupi Gjykues në Dhomat e Specializuara të Kosovës ka marrë një vendim në lidhje me komunikimet dhe vizitat e krerëve të UÇK-së, respektivisht, Hashim...

Të fundit nga rubrika