Vizita e Jasharit në SHBA, Kurti: Kosova po bëhet një partner i denjë për t’u konsoliduar mes aleancave me SHBA-të dhe NATO-n

Gjatë vizitës së tij në SHBA, kreu i ekzekutivit, Albin Kurti bëri të ditur se Jashari zhvilloi takime me krerë të ushtrive. Krahas ngritjes së kapaciteteve ushtarake të Kosovës, Kurti vlerëson se Kosova po zhvillohet edhe si një partner i denjtë ndërkombëtar.

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka vlerësuar se Republika e Kosovës po vazhdon rrugën e për t’u bërë një partner i denjë për t’u konsioliduar në mes aleancave të SHBA-së dhe NATO-s.

Këtë deklaratë, Kurti e tha pas pjesëmarrjes së gjenerallejtënant Bashkim Jashari në 30-vjetorin e Programit të Partneritetit Shtetëror në SHBA. Ai bën të ditur se Jashari zhvilloi takime me krerë të ushtrive.

“ I ftuar nga gjeneral Daniel R. Hokanson, mes 800 liderësh ushtarakë, komandanti i FSK-së Gjeneral, Bashkim Jashari, mori pjesë dhe zhvilloi takime në 30-vjetorin e themelimit të Programit të Partneritetit Shtetëror (State Partnership Program – SPP), të Gardave Kombëtare. Nën shoqërimin e gjeneral Stephen Osbornit nga Garda Kombëtare e Iowas, gjeneral Jashari e takoi edhe gjeneral Mark A. Milley, shefin e Shtabit të Përbashkët, që iu adresua me fjalim të pranishmëve. Me këtë rast, gjeneral Bashkim Jashari zhvilloi takime edhe me shumë krerë ushtarakë amerikanë dhe të ushtrive tjera aleate”, ka deklaruar Kurti.

Krahas ngritjes së kapaciteteve ushtarake të Kosovës, Kurti vlerëson se Kosova po zhvillohet edhe si një partner i denjë ndërkombëtar.

“Teksa po rrisim përmasën, shtojmë aftësitë dhe ngrejmë kapacitetet tona ushtarake, Kosova po bëhet një partner i denjë për t’u konsoliduar mes aleancave me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe NATO-n”, ka shkruar ai.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika