Vlera e koeficientit – Sejdiu tregon se cilat janë pakënaqësitë e mjekëve

Pleurat Sejdiu, nga Oda e Mjekëve, ka thënë se mjekët janë të pakënaqur me vlerën e koeficientit të caktuar nga Qeveria e Kosovës

Pleurat Sejdiu, Oda e Mjekëve

Pleurat Sejdiu, nga Oda e Mjekëve të Kosovës, ka treguar se vlera e koeficientit për paga nuk i ka kënaqur pritshmëritë e mjekëve.

Ai në emisionin “Five”, ka thënë se mjekët kanë pritur që koeficienti të jetë 120 dhe jo 105 euro.

Sejdiu ka bërë të ditur se më shumë se gjysma (55%) e mjekëve me të cilët ka komunikuar Oda e Mjekëve, nuk e kanë parë të kënaqshëm koeficientin e paraqitur nga Qeveria, 30% prej tyre e kanë cilësuar si jo të mjaftueshëm kurse 15% si të kënaqshëm.

Sejdiu ka thënë se përveç koeficientit mjekët janë shprehur të shqetësuar për barazimin e mjekëve specialistë me psikologët klinikë specialistë.

“E dyta që ka shkaktuar zemërim më të madh ka qenë renditja e mjekëve specialistë me psikologë klinik specialistë, ata nuk kanë kompetenca as për përshkrimin e barnave… Nëse e kemi për bazë shkollimin bazik dhe specialistik ku ne si mjek kemi 6+5, janë deri në 12 vjet shkollim ata kanë shkollim pesë deri në gjashtë”, ka thënë ai.

Tutje ai është shprehur se Oda e Mjekëve ditët në vijim do të dalin me një qëndrim se a e pranojnë këtë koeficient apo jo.

May be an image of text that says 'PAGA ME LIGJIN E RI PER PUNETORET SHENDETESORE (Pa pervojën e punës dhe shtesa të tjera) 659 PAGA BAZE AKTUALE NẺ (BRUO) Mjeku Specialist 1260 PAGA BAZE ME IGJN RI (BRUTO)* +601 RRITJA 91% RRITJA NỀ PERQINDJE Mjeku pergjithshëm 565 PAGA BAZE AKTUALE NỀ (BRUTO) 777 PAGA BAZE LIGJINE (BRUTO)* +212 RRITJANE 37% RRITJA PERQINDJE Kryeinfermieri në QKUK 471 PAGA NỀ AKTUALE 672 PAGA BAZE RI (BRUTO)* +201 RRITJAN 43% RRITJA PERQINDJE Kryeinfermieri në Spitale rajonale 471 PAGA BAZE AKTUALE NE (BRUTO) 651 PAGA BAZE ELIGJN RI (BRUTO)* +180 RRITJA 38% RRITJA NE PERQINDJE ↑'

Shija e redaktorit

Gjykata Ndërkombëtare Penale lëshon urdhër-arrest për Putinin

Gjykata Ndërkombëtare Penale (GjNP) ka lëshuar një urdhër-arrest për presidentin rus, Vladimir Putin. GjNP-ja pretendon se ai është përgjegjës për krimet e luftës, duke përfshirë...

Libraria “Dukagjini” në listën e ngushtë për çmimin prestigjioz të...

Libraria “Dukagjini” është futur në listën e ngushtë të të nominuarve për Çmimin Ndërkombëtar të Përsosmërisë, në kuadër të Panairit të Librit në Londër....

Lul Raka, shpalos kujtime në “Radar” për kohën e Pandemisë

Sot më 13 mars 2023, janë bërë tri vjet që kur pandemia COVID-19, preku Kosovën. Rasti i parë me koronavirus në botë mendohet të...

Të fundit nga rubrika