ZRrE shtyen shtrenjtimin e rrymës, KOSTT paralajmëron reduktim

Reduktim të energjisë elektrike dhe prishjes së marrëveshjes me ENTSO, është paralajmëruar nga KOSTT, për shkak të mos kapacitetit për të siguruar furnizimin me energjinë elektrike. Opozita fajtor lë qeverinë për këtë situatë, deri Korporata Energjetike e Kosovës ka thënë për RTV Dukagjini se po prodhon energji elektrike me kapacitete të plota

Bordi i Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE), ka marrë vendim që ta shtyjë ekzekutimin e vendimit për shtrenjtim të energjisë elektrike.

Ky vendim erdhi pas aktvendimit të Gjykatë së Apelit, e cila vërtetoi vendimin e Themelores për bllokimin e tarifave të shtrenjtuara.

Kjo ka bërë që Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut – KOSTT-i që të paralajmërojë reduktime të energjisë elektrike, për shkak të mos kapacitetit për sigurimin e saj.

Ndërkohë, Korporata Energjetike e Kosovës i ka thënë RTV Dukagjinit se po prodhon rrymë me kapacitete të plota, mjaftushem për të përmbushur kërkesat e konsumit vendor.

“KEK ju njofton se aktualisht është duke operuar sipas planit dhe bilancit energjetike me 4 njësi prodhuese (B-1, A-3, A-4 dhe A-5), me kapacitete të plota prej rreth 660 MË/h. duke përmbushur kërkesat e konsumit vendor” ka thënë Korporata Energjetike e Kosovës.

E njoftimi i KOSTT-it ka shqetësuar edhe partitë opozitare.

Deputeti nga radhët e PDK-së, Ferat Shala ka thënë se duhet sa më shpejtë të merret një vendim i ri nga ZRrE.

“Jemi urgjentinsht në kërkesë që vendimi i gjykatës të fillojë së zbatuari dhe ky vendim i gjykatës e fut ingranazhin e rregullatorit në lëvizje” ka thënë Shala.

Ndërkohë, Valentina Bunjaku nga LDK, fajin për këtë situatë e ka vënë te Qeveria Kurti.

“Qeveria e ka për obligim të i’u bëjë qytetarëve zgjidhjen për kthimin e mjeteve dhe e ka për obligim që ta subvencionoj kostin”

KOSTT ka paralajmëruar se nëse nuk ndërmerren veprime, do të rrezikohet seriozisht Marrëveshja e Kyçjes në rrjetin evropian të transmisionit të energjisë elektrike.

Shija e redaktorit

Hapet Baza Ajrore e NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë

Më 4 mars u hap zyrtarisht baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, një “investim i madh që do të shërbejë për përmirësimin dhe modernizimin...

Mogherini bëhet me nënshtetësi shqiptare

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka ofruar rektores së Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, nënshtetësinë shqiptare. Ai e ka falënderuar për këtë projekt të...

Realizohet fotografia familjare e samitit në Tiranë

Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë-Europa Juglindore”, që po mbahet në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, kanë realizuar “fotografinë familjare” Presidenti i Ukrainës,  Vlodymyr...

Të fundit nga rubrika