“Dyshimet për falsifikim të dokumentacionit të mishit”, pezullohet nga puna inspektori i AUV-it

"Lidhur me involvimin e zyrtarit të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, janë marrë masat e nevojshme administrative, dhe i njëjti është pezulluar nga detyra zyrtare", ka njoftuar shefja e Kabinetit të Ministrisë së Bujqësisë, Flutur Mustafa Pllana

Komisioni Disiplinor në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë ka pezulluar nga puna inspektorin, i cili sipas raportimeve të mediave në Shqipëri, falsifikonte vendin e origjinës për mishin që dyshohet se kompania “Apetit” e importonte nga Brazili dhe e shiste në Shqipëri si mish i prodhuar në Kosovë.

Këtë e ka konfirmuar për Dukagjini, shefja e Kabinetit të Ministrisë së Bujqësisë, Flutur Mustafa Pllana.

Në vendimin e AUV të siguruar nga Portali Dukagjini thuhet “Pezullohet nga marrëdhënia e punës sipas detyrës zyrtare në shërbimin civil; z.Qenan Maxhuni, Inspektor Veterinar i AUV’së”.

Në përgjigjen e Ministrisë tutje thuhet se Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka urdhëruar ndaljen e menjëhershme të lëshimit të dokumenteve për eksport për biznesin e lartcekur.

“Lidhur me involvimin e zyrtarit të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, janë marrë masat e nevojshme administrative dhe i njëjti është pezulluar nga detyra zyrtare. Për ta hetuar dyshimin e ngritur, është formuar komisioni profesional i cili do të bëjë auditimin, gjurmueshmërinë dhe përputhshmërinë e të gjitha hyrje-daljeve të operatorit ekonomik, me c’rast janë njoftuar të gjitha autoritetet e linjës si Dogana e Kosovës dhe Agjencia Tatimore e Kosovës për thellim të hetimit të cështjes në fjalë”, ka deklaruar ajo.

Në rast të konfirmimit të pretendimeve, Ministria thotë se të gjithë aktorët e involvuar në këtë rast do të perballen me pasoja ligjore dhe administrative.

“Në rast të konfirmimit të pretendimeve, të gjithë akterët e involvuar në këtë rast do të përballen me pasoja ligjore dhe administrative. Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, nuk do ta amnistojë asnjë zyrtar për të cilin vërtetohet se ka bërë shkelje ligjore”.

Emisioni “Stop – Tv Klan” nga Shqipëria ka publikuar një hulumtim, në të cilin pretendohet se mishi i blerë nga “Apetit Group” vjen nga Brazili dhe i ndërrohet vendi i orgjinës.

Ndërkaq, kompania “Apetit Group” i ka quajtur të pavërteta raportimet.

Nga kjo kompani thonë se vetë e rrisin, presin dhe shesin mishin e viçit.

Sipas tyre, ky hulumtim i publikuar në Shqipëri erdhi pasi ata donin të depërtonin në tregun shqiptar dhe se në videon e publikuar diskutohen dy artikuj të ndryshëm, ndër to edhe bifteku i importuar nga Amerika e Jugut, të cilin thonë se e ofrojnë në treg me kushte të tjera.

Dyshohet se mishin e Brazilit e shiti në Shqipëri për të Kosovës, AUV ia ndalon eksportin kompanisë kosovare

Shija e redaktorit

Presidentja Osmani nderohet me Çmimin e Evropës nga Fondacioni Pan-Europian

Fondacioni Fondacioni Pan-Evropian Richard Coudenhove-Kalergi i ka ndarë Presidentes së Kosovës Vjosa Osmani, çmimin e ‘Evropës’, për përkushtimin e saj ndaj raporteve me partnerët...

Nis ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 59-të të Policisë...

Ka filluar ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 59-të të Policisë së Kosovës. Sot diplomojnë 445 kadetë të Policisë së Kosovës. Kryeministri i Republikës së Kosovës,...

Policia konfirmon arrestimin e Akil Gjakovës

Policia e Kosovës, ka arrestuar xhudistin Akil Gjakova, si të dyshuar për veprën penale dhunë në familje. Lajmin për Portalin Dukagjini e ka konfirmuar zëdhënësi...

Të fundit nga rubrika