Favorizime e rrjedhje të testit në konkursin për gradim të policëve, Policia thotë se është e hapur për hetime

Policia e Kosovës ka thënë se janë të hapur për çdo rishikim apo hetim në lidhje me keqpërdorimet dhe favorizimet në konkursin për gradimin e policëve.

Policia e Kosovës

Dukagjini ka raportuar ekskluzivisht se në konkursin për gradim të policëve nga “Polic i lartë” në “Rreshter”, gjegjësisht gjatë testit me shkrim, ka pasur keqpërdorime e parregullsi; nga favorizimi i familjarëve e të preferuarve të zyrtarëve të lartë, aplikimi në kundërshtim me rregullat i gjeneratës së 54-të e deri në rrjedhjen e testit nga njerëz me ndikim nga institucionet publike e politike, gjegjësisht, brenda Policisë së Kosovës.

E për këtë, Dukagjini ka adresuar pyetje edhe te vetë Policia e Kosovës, e cila ka thënë se është “e hapur për çfarëdo rishikimi apo hetimi” në lidhje më këtë rast.

Por, sa i përket rrjedhjes së testit, respektivisht, testit të grupit A, nga Policia kanë thënë se “rrjedhja e testit do të ndikonte njëjtë për të gjithë kandidatët”, duke konkluduar komplet ndryshe nga raportimi i Dukagjinit, pasi nuk ka mundësi të ndikonte njëjtë te të gjithë kandidatët, kur testi A u është dhënë vetëm disa personave nga gjenerata e 54-të dhe disa të tjerëve të lidhur me zyrtarë të lartë brenda vetë policisë dhe politikës.

“Andaj, bazuar në procedurat dhe masat e ndërmarra me kohë, ju informojmë se nuk ka asnjë informacion se ka pasur rrjedhje të testit A apo testit B, realisht është një test i njëjtë dhe rrjedhja e testit do të ndikonte njëjtë për të gjithë kandidatët”, thuhet në përgjigjen e tyre.

Më tej, ata kanë thënë se “faza e përgatitjes së testit dhe printimit të tij është e monitoruar me kamera”, teksa kanë shtuar se në rast se vërtetohet se ka pasur ndonjë shkelej nga ndonjë zyrtari policor, do të merren masa.

“Po ashtu, faza e përgatitjes së testit dhe printimit të tij është e monitoruar me kamera, është numër i kufizuar i personave që marrin pjesë në printim, si institucion jemi të hapur për çfarëdo rishikimi apo hetimi sa i përket kësaj çështjeje.

Ndërsa, sa i përket mbarëvajtjes së procesit, personeli i kyçur në monitorim pas përfundimit i raporton të gjitha të gjeturat dhe në rast se vërtetohet se ka shkelje nga ndonjë zyrtar, merren masa konform procedurave, Udhëzimit Administrativ”, thuhet më tej në përgjigjen e tyre.

E nëse ka pasur ankesa apo vërejtje, nga Polica kanë thënë “se secili zyrtar policor që është futur në testim ka pasur fletën për paraqitjen e vërejtjeve dhe ka mundur t’i paraqesë ato”, teksa Dukagjini ka mësuar se shumë kandidatë që kanë marrë pjesë në testim janë ankuar në Inspektorat Policor të Kosovës.

“Raportimet për keqpërdorime trajtohen me shumë seriozitet dhe korrektësi”, thuhet në përgjigjen e tyre dërguar redaksisë Dukagjini, teksa kanë shtuar se përzgjedhja e kandidatëve bëhet në mënyrë të drejtë.

“Policia e Kosovës ofron kushte të barabarta për të gjithë pjesëmarrësit në procesin e gradimit, pa marrë parasysh përkatësin etnike, fetare, gjinore, racore etj, andaj nuk ka asnjë favorizim për asnjë pjesëtar të Policisë së Kosovës.

Si në çdo proces edhe në këtë, pas përfundimit të të gjitha fazave testuese, bazuar në nevojat për plotësim të pozitave, do të bëhet përzgjedhja e kandidatëve, duke respektuar rezultatin përfundimtar nga lista meritore”.

Kurse, në lidhje me këto raportime të Dukagjinit, ish-kryetari i Gjykatës së Apelit, Hasan Shala dhe ish-nënkoloneli i Policisë, Refki Morina, kanë kërkuar që IPK-ja dhe Prokuroria e Shtetit t’i nisin hetimet dhe ky konkurs të kthehet në pikën zero.

Shija e redaktorit

Spanja kampione e Evropës për herë të katërt

Ka mbaruar super ndeshja mes Spanjës dhe Anglisë në kuadër të finales së Kampionatit Evropian 2024. Pas një loje fantastike, Spanja ka përmbyllur ndeshjen me...

Spanja në finale, mposht Francën

Kombëtarja e Spanjës ka arritur kualifikimin në finale të Euro 2024, pasi mposhti me rezultat 2:1 kombëtaren e Francës në gjysmëfinale. Në pjesën e dytë...

Ballkani triumfon në ndeshjen e parë kualifikuese në Ligën e...

Ballkani ka fituar 2-1 ndaj Santa Coloman në 1/8 e fazës kualifikuese në Ligën e Kampionëve. Ndeshja nisi me një ritëm të qetë, por që...

Të fundit nga rubrika