Lulet petunia dhe sekreti i trajtimit që të lulëzojnë më shumë

Lulet petunia preferohet të qëndrojnë në diell, por mund të funksionojnë edhe në vendet gjysmëhije

Lulet petunia mund të rriten nga farat, por, nëse rriten në fidan është një proces më efikas.

Petunia është lule me një larmi ngjyrash dhe mund të duken bukur në oborrin ose korridorin tuaj.

Lulëzon gjatë pranverës, verës, vjeshtës dhe kjo sigurohet nga pastrimi i rregullt i luleve të thata. Bën pjesë te lulet që e duan diellin, por do të lulëzojë edhe nëse e vendosni në një vend gjysmëhije, nga ana lindore apo perëndimore.

Ilustrim

Mund të jenë të drejta apo të varura. Lulet petunia mund të jenë njëngjyrëshe apo shumëngjyrëshe. Kanë formë plotësisht të hapur por edhe formë hinke.

Ilustrim

Gjatë verës preferohet të ujiten dy herë në ditë. Për rritjen e tyre mund të përdoren plehrat e fosforit ose të kalciumit.

Duhet të hiqen lulet e tepërta në mënyrë që petunia të mund të ripërtërihet.

Ilustrim

Shija e redaktorit

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Rama: Magjia e festave erdhi

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka hapur Tregun e Fundvitit në qendër të kryeqytetit. Ai ka thënë se në bulevardin "Xhorxh Bush" qytetarët do të...

Mbrojtja e krerëve të UÇK-së triumfon ndaj ZPS-së, Specialja iu...

Trupi Gjykues në Dhomat e Specializuara të Kosovës ka marrë një vendim në lidhje me komunikimet dhe vizitat e krerëve të UÇK-së, respektivisht, Hashim...

Të fundit nga rubrika