“Parajsa e fshehur” në bregdetin katalanas, Cadaqués

Cadaques është një vend i njohur falë artistit spnajoll, Salvador Dali, i cili kaloi shumë dekada këtu

Cadaqués, qytet në Spanjë

Cadaqués është një ndër destinacionet më të mrekullueshme bregdetare në Spanjë, që deri më tani ka qenë e panjohur për shumë njerëz.

Autorja e The Guardian, Lois Pryce, në udhëtimin e saj të fundit në Katalonjë, vendi i vogël, i mbrojtur nga Pirenejtë dhe i rrethuar nga ujërat e detit Mesdhetar, shndërroi fantazinë në realitet.

Gjatë këtij udhëtimi, ajo ka rrëfyer sesi Cadaqués tregoi një harmoni të rrallë midis natyrës dhe kulturës, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për artistë dhe udhëtarë të lumtur për aventura të paparashikueshme.

Me një histori të pasur artistike, nga Dalí në Picasso dhe më tej, qyteti shndërroi çdo kënd në një veprë arti.

Cadaqués, qytet në Spanjë

Në Cadaqués, koha përzihet në mënyrë magjepsëse me hapësirat e përfunduara, rrugët kalldrëmuara dhe gjirit tërheqës, duke i dhënë udhëtarëve një ndjesi të vërtetë të përsosmërisë.

Sipas saj, nuk është çudi që artistët kanë gjetur këtu inspirim për veprat e tyre më të shquara.

Për ata që dëshirojnë të shijojnë këtë parajsë natyrore, ajo ka thënë se një vizitë në muzeun e shtëpisë së Dalí është një mënyrë e shkëlqyeshme për të kuptuar më mirë lidhjen e tij me këtë vend të mrekullueshëm.

Cadaqués, qytet në Spanjë

Ndërsa, ditët në Cadaqués janë të mbushura me eksplorime të bukur dhe relaksim në bregdet, natët janë të qeta, duke ofruar një atmosferë të veçantë katalanase.

Përfundimi i udhëtimit të saj, në Cadaqués ishte një përjetim i pafundëm, me një zhytje të fundit në ujërat e kësaj bregdeti të bukur për të thithur çdo moment të magjisë së tij.

Të fundit nga rubrika