Rasti Dehari, MD-ja del me vendim për shkarkimin e kryeinspektorit, Ylber Topalli

Ministria e Drejtësisë, Astriti Dehari (foto: Denis Sllovinja/Foto ilustrim)

Një burim i RTV Dukagjinit brenda Ministrisë së Drejtësisë ka bërë të ditur, se gjatë ditës së hënë pritet të shkarkohet kryeinspektori i Inspektoratit të Ministrisë së Drejtësisë, Ylber Topalli, për çështjen e rastit të Astrit Deharit.

Gjithashtu, ministria ditën e hënë ka publikuar vendim me të cilin shkarkohet Topalli.

“Pas një sërë gjetjesh faktike që dëshmojnë shkelje të rënda procedurale në rastin e ndërlidhur me zhvillimet pas vrasjes së Astrit Deharit në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, Komisioni Disiplinor ka ardhur në verdiktin final për shkarkimin e tij, duke marrë parasysh një sërë shkeljesh ligjore”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

Siç ka potencuar ministria, sipas Komisionit Disiplinor, Topalli ka bërë një sërë shkeljesh ligjore.

Topalli dyshohet se i ka marrë kamerat e sigurisë nga burgu i Prizrenit para Policisë dhe i ka sjellë në Ministrinë Drejtësisë, duke tejkaluar edhe kompetencat që bart detyra e tij, veprime të cilat kanë kontribuar negativisht drejt hetimit të drejtë të vrasjes së Astrit Deharit.

“Komisioni konstaton se z. Topalli, ka marr nga ish ushtruesi i detyrës se drejtorit te Qendrës se Paraburgimit ne Prizren, kopje te video incizimeve dhe i ka sjell ne zyren e tij ne objektin Ish Rilindja ne Prishtine, gjë qe e pranon edhe vet z. Topalli se keto video incizime jane sjell me USB per te përpiluar raportin përfundimtar. Keto incizime i ka marr me date: 07/11/2016 sipas formës se informatës te dates 11.11.2016 me nr.136/16 e leshuar nga Qendra e Paraburgimit Prizren- SHKK ne baze te cilës informon per marrjen e incizimeve te kamerave sipas renditjes se kujt i jane dhëne ato xhirime me datën 06/07/08/09/-11- 2016 ku ne ate informate tregohet se z. Topalli i ka marr incizimet para policise dhe ne kundershtim me Ligjin nr. 03/L-172 per Mbrojtjen e te Dhënave Personale, pa parashtruar kërkese dhe pa aprovim nga organi kompetent”, shkruhet në vendim.

Po ashtu, i njëjti ka hartuar dy raporte kontradiktore lidhur me rastin:

“Në njërin raport, disa ditë pas vrasjes së Astrit Dehari, kryeinspektori Topalli e ka quajtur rastin e Astritit vetëvrasje.

Disa ditë më vonë, të njëjtin raport ai e mohon që është i tij edhe pse e ka vendosur nënshkrimin e tij në këtë raport”, thuhet në njoftim.

Shija e redaktorit

Radio Dukagjini i’a qet “Pikën”

Radio Dukagjini po vjen me skemë të re programore. “Pikë”, është një ndër emisionet më të reja që do të filloj në kuadër të kësaj...

Më 30 mars në librarinë “Dukagjini” mbahet promovimi i librit...

Më 30 mars, e enjte, në orën 18:00, në librarinë “Dukagjini” do të mbahet promovimi i librit “Pse s'ma ka thënë njeri më parë”, i...

Kosova dhe Izraeli ndajnë pikët; “Dardanët” nisin mbarë kualifikimet për...

Kosova pati një paraqitje solide në ndeshjen e parë të Grupit I në kualifikimet për “Euro 2024”. Në një ndeshje me emocione, Kosova arriti të...

Të fundit nga rubrika