Gegaj thotë se anëtarësimi i Kosovës në KiE është “fakt i kryer”

“Në fund të fundit, anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës – dhe goditja e ulët ndaj rrugës evropiane të Malit të Zi – është bërë fakt", deklaroi Nikolla Gegaj, anëtar i bordit drejtues të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS)

FOTO:DPS

Nikolla Gegaj, anëtar i bordit drejtues të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), në një intervistë për gazetën malazeze  “Pobjeda” të martën, tha se anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës është fakt i kryer, ndërsa shtoi se vota kundër Kosovës në Komitetin për Politikë dhe Demokraci dëshmoi se pushteti ekzekutiv në Mal të Zi devijoi nga kursi euroatlantik.

“Në fund të fundit, anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës – dhe goditja e ulët ndaj rrugës evropiane të Malit të Zi – është bërë fakt. Kjo do t’u mundësojë të gjithë qytetarëve të Kosovës, pra edhe serbëve që jetojnë atje, të kenë një shkallë më të madhe të mbrojtjes së të drejtave të tyre, pikërisht para Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut”, deklaroi Gegaj.

Mali i Zi, përveç shteteve mosnjohëse brenda Këshillit të Evropës, doli në skenë duke votuar kundër Kosovës në rrugën drejt anëtarësimit në këtë organizatë evropiane që është ngritur mbi parimin e demokracisë, të drejtave të njeriut dhe sundimin e ligjit. Maja Vukiçeviç, deputete nga radhët e Partisë Demokratike Popullore (PDP) në pushtet në Mal të Zi votoi kundër.

“Kam frikë se me këtë procedurë i është dërguar mesazh ndërkombëtarëve se Mali i Zi ka devijuar nga kursi euroatlantik. Dua të shtoj se dikush dëshiron qëllimisht që vendi ynë të prishë marrëdhëniet e mira fqinjësore, gjë që është në kundërshtim me interesat e përcaktuara të politikës së jashtme të vendit tonë”, nënvizoi Gegaj, ndonëse shtoi se nuk habitet nga akti.

Shija e redaktorit

Përparësitë e Kosovës si shtet i asocuar në Asamblenë Parlamentare...

Një hap afër anëtarësimit në NATO, kështu së paku po konsiderohet nga politikanët të jetë afruar Kosova, tash që e morri statusin si vend...

Osmani në takim me kryesuesit e KGJK-së dhe KPK-së: Urgjent...

Presidentja Vjosa Osmani priti në takim kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës dhe kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës. Ajo ka pritur në takime...

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

Të fundit nga rubrika