Si të bëjmë vetën të lexojmë më shumë?

Nëse e keni pasur shprehinë e të ngrënit thonjtë, atëherë e dini se disa shprehi hiqen vështirë.

Autori David Kadavy thotë se mënyra më e mirë për të zëvendësuar një shprehi të keqe me një shprehi të mirë është të lexuarit, dhe kjo bëhet nëpërmjet katër hapave:

Duke shmangur çfarëdo gjëje qe ju ndalon të lexoni

Nëse mendimi i të lexuarit një libër po ju tërheq, mendoni se po e lexoni në copa shumë të vogla.

Ilustrim

Duke pushtuar “nxitësin” tuaj

Sa herë që ndjeni nevojën të ndryshoni një shprehi është më mirë të lexoni.

Duke zëvendësuar veprimin tuaj 

Autori Kadavy sugjeron që vetëm të lexoni.

–  Këto sjellje të përsëriten një javë

Kur këto sjellje përsëriten për një javë, atëherë lidhja juaj me librin do të fillojë të ndryshojë, shpjegon Kadavy.

David Kadavy është një autor, podkaster dhe trajner vetë-publikues. Ai beson se një nga sfidat më të mëdha me të cilat përballemi në epokën e AI-së është aftësia e njerëzve për të shfrytëzuar krijimtarinë e tyre të lindur. Ai është autor i disa librave.

Autori David Kadavy

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika