Ukraina ia pret kokën monumentit të miqësisë me Rusinë

Një monument sovjetik për një miqësi midis kombeve ukrainase dhe ruse shihet gjatë prishjes së tij, mes pushtimit rus të Ukrainës, në Kiev. "Rusët shkatërruan marrëdhëniet tona, shkatërruan miqësinë midis vendeve tona," ka thënë kryetari i bashkisë së Kievit. Statuja ishte pjesë e monumentit të Harkut të Miqësisë së Popujve, i cili u ndërtua nga BRSS në vitin 1982. Foto, 26 prill 2022