Hodaj me paralajmërim për mediat nëse publikojnë të pavërteta

Një ndër, paralajmërimet e ushtruesit të detyrës së Sekretarit të Përgjithshëm të Federatës së Futbollit të Kosovës, Taulant Hodajt, drejtuar RTV Dukagjinit

Ushtruesi i Detyrës së Sekretarit të Përgjithshëm të Federatës së Futbollit të Kosovës, Taulant Hodajt

Pyetjet e RTV Dukagjinit, për Taulant Hodaj, janë të bazuara në atë siç është shprehur ky i fundit, ”në thashetheme e mllefe të njerëzve, që janë ndarë të pakënaqur, nga një proces zgjedhor në Federatën e Futbollit të Kosovës (FFK).”

Megjithatë, Hodaj është duke ushtruar këtë pozitë shumë të rëndësishme brenda Federatës, që nga gushti i vitit 2021.

”Ju paralajmëroj juve dhe çdo media tjetër, që nëse publikohet ndonjë e pavërtetë apo ndonjë lajm i rrejshëm ose i pabazuar, unë menjëherë do të paraqesë ankesë në KMSHK, KPM, dhe padi në Gjykatë”, ka thënë Hodaj.

Ndërkohë, ai ka përfaqësuar palë të ndryshme në procese gjyqësore.

Për këtë, edhe Oda e Avokatëve i ka konfirmuar televizionit se rasti i tij, është duke u hetuar.

Oda e Avokatëve të Kosovës

”Ajo se çka ne mund t’ua konfirmojmë aktualisht, është se për çështjen, të cilën e keni pyetur ju, është se, Zyra e Prokurorit Disiplinor e Odës së Avokatëve të Kosovës, paraprakisht ka filluar hetimet disiplinore ndaj z. Hodaj, me qëllimin e ndërmarrjes së veprimeve të parapara sipas Ligjit për Avokatinë dhe normativës tjetër të OAK-së!”, ka thënë Oda e Avokatëve.

Sipas nenit 39, të Ligjit të Avokatisë, pika 1.8, parasheh se ”Avokati e humb të drejtën për ushtrimin e avokatisë nëse themelon marrëdhënie pune, përveç në zyrë të avokatisë, zyrën e përbashkët apo shoqëri të avokatëve”.

Për këtë çështje, Hodaj, kishte thënë se bëhet fjalë për një ankesë, që është bërë nga Arianit Ahmeti, ish-zyrtar i Federatës, por kishte thënë se i ka dhënë sqarimet tek Oda e Avokatëve, duke mohuar të ketë iniciuar procedurë disiplinore ndaj tij.

Megjithëse, kishte thënë të mos ketë marrëdhënie pune, Hodaj ka konfirmuar se ka një marrëveshje mes tij dhe FFK-së.

“Po, kam marrëveshje me FFK-në për angazhimin tim dhe kryerje të shërbimeve, por nuk kam marrëdhënie pune me FFK-në dhe asnjëherë nuk kam pasur marrëdhënie pune as me FFK-në, dhe as me ndonjë institucion tjetër prej vitit 2012, që kur jam bërë avokat”, ka thënë Taulant Hodaj.

Logo e Federatës së Kosovës

Duke iu referuar nenit 52 në statutin e Federatës, sekretarin gjeneral e vendos Komiteti Ekzekutiv i FFK-së, me propozim të kryetarit për mandat katërvjeçar, dhe mund të zgjidhet përsëri.

Sekretari duhet të lidhë marrëdhënie pune me FFK-në, në bazë të Ligjit mbi punën në Kosovë.

RTV Dukagjini ka provuar të marrë edhe qëndrimin e Federatës dhe të kryetarit, Agim Ademit, rreth asaj se pse nuk është propozuar dhe nuk është zgjedhur sekretari fuqiplotë i FFK-së, por nuk ka marrë ndonjë përgjigje.

Para se të emërohej për ushtrues detyre të sekretarit, Hodaj, ka qenë udhëheqës i Zyrës Ligjore të Federatës së Futbollit të Kosovës.

Shija e redaktorit

INTERVISTË me Marin Memën: Kemi nevojë të duam më shumë...

Cilki i dokumentarëve, 'Gjurmë Shqiptare' me autorin Marin Mema, në Top Channel Albania përfshin një audiencë të të gjitha moshave. Në 'Gjurmë Shqiptare' trajtohen tema...

Këngët për nder të gjeniut Andy Warhol

Data e 6-gushtit shënon lindjen e një pop artisti si Andrew Warhol, arti i tij i  mrekullueshëm dhe idetë revolucionare të Warhol ishin padyshim...

“Film n’park”, tradita që i rikthehet Prishtinës

Në zemrën e gjelbërt të kryeqytetit, në mesin e dritave, miqve dhe muzikës, është vendi ku “Film n’park” shënon një rikthim pas kufizimeve nga...

Më të lexuarat

Pasi u qëllua me armë, vdes ish-kryeministri japonez, Shinzo Abe

Ish-kryeministri japonez, Shinzo Abe, ka vdekur pasi është qëlluar me armë të premten, përgjatë fushatës për zgjedhjet parlamentare. Abe, 67-vjeçar, i cili njëherësh mbetet kryeministri...

Të shtëna me armë në Cetinë, më shumë se dhjetë...

Të premten e 12 gushtit në Cetinë të Malit të Zi, një 34-vjeçar ka qëlluar me armë në drejtim të disa personave dhe më...

Një person largohet nga një restorant në Pejë pa paguar...

Një person mashkull shihet duke ngrënë mengjes, dhe menjëherë pas përfundimit ai shihet duke u larguar pa komunikuar me ndonjë kamerier nga restoranti. Pamjet e...

Të fundit nga rubrika