Pikëpamja e Guardian për ofensivën e re të Rusisë: Aleatët e Ukrainës duhet të ripërtërijnë fokusin e tyre

Vizita e paparalajmëruar e Antony Blinken në Kiev të martën ishte një shfaqje e mirëpritur dhe në...

Ballkani Perëndimor duhet të rrisë armët në Ukrainë

Ballkani Perëndimor përballet me një kërcënim shumëplanësh nga Rusia, qoftë nëpërmjet aleatëve të saj në rajon, qoftë...

Fundi i një epoke: Mbyllet fabrika e fundit e qelqit në Greqi

Furra e fabrikës së fundit të qelqit në Greqi ka pushuar së punuari. Yioula Glassworks, për të...

20 vjet në BE: Sllovakia dhe monedha e vetme

Pesëmbëdhjetë vjet më parë, Robert Fico, një kryeministër i Sllovakisë për herë të parë, e karakterizoi euron...

Çështja e pranimit të Kosovës në Këshillin e Evropës

Këshilli ndërqeveritar i Evropës këtë muaj do të marrë një vendim përfundimtar nëse do ta pranojë Republikën...

Demokracia e Afrikës së Jugut pas aparteidit mbahet nga protesta

Më 27 prill, Afrika e Jugut shënon 30 vjetorin e fundit të aparteidit, kur ne, afrikano-jugorët, më...

Dëshmitar i dhunës: Fotoreporteri kujton dekada të dokumentimit të kohëve të trazuara të Kosovës

“Kisha qëndruar në Odën e tyre (një dhomë tradicionale për pritjen e mysafirëve në familjet shqiptare), i filmova...

Zgjedhjet elektorale si gjeopolitikë: Maqedonia e Veriut drejt Perëndimit apo Rusisë dhe reagimi i Gjermanisë

Zgjedhjet elektorale më nuk janë thjesht një ndërmarrje demokratike e organizuar për të kahëzuar zhvillimin ekonomiko-social, ato...

“Kosova ka pak të bëjë me Kataloninë apo me vendin bask”

Nga Kosovo 2.0. TANI QË SPANJA I KA NJOHUR PASAPORTAT KOSOVARE, ÇKA VJEN MË TUTJE? Në njërën nga traditat...