Ulur me Marinën

Arti i performancës, siç praktikohet aktualisht, u shfaq si një lëvizje avangarde në vitet 1960 dhe 1970 dhe disa nga veçoritë e tij e bënë të vështirë vizualizimin se...

Kultura vajtuese e të rinjve

Jashtë, siç e njohim nga qytetet tona moderne, është një lloj i ri njerëzor - një "racë e mutantëve të rinj", sipas fjalëve të Leslie Fiedler të një brezi...

Arti dhe Inteligjenca Artificiale

Në një epokë konspiracionesh, këtu është një shembull i mrekullueshëm, sado absurd të duket. Robotët inteligjentë, dhe inteligjenca artificiale e përgjithshme - na rrethojnë, të pazbuluar, por në thelb...

Ineptokracia në mes nesh 

Sistemet politike njihen si koncept bashkëjetese politike dhe se demokracia njihet si më pak e dëmshme për lirinë e individit apo grupit të caktuar, sepse fakti i bërjes së...

Kiçi dhe dilema moderne

Në artikullin të famshëm të vitit 1939, "Avantgarda dhe Kiçi", botuar në Partisan Review, kritiku i artit i Nju Jorkut, Clement Greenberg, argumentoi se piktura figurative kishte vdekur. "Alternativa...

“Loja e gjatë” e Putinit në Ukrainë mund të mos luhet siç e parashikoi ai

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, po vë bast se një luftë e gjatë në Ukrainë do t'i lodhë kundërshtarët e tij më shpejt sesa Rusinë. Ai mund të ketë...

Prisni më shumë diplomaci të pengjeve nga një Iran i dëshpëruar

Mund të ketë qenë një skenë nga një xhirim nga seria e filmave perverse i Keystone Cops në gjuhën perse. Të mërkurën e kaluar, televizioni shtetëror iranian Press TV...

Pse të gjithë po i harrojmë gjërat tani?

Grant Shields po u mësonte një seminar kolegji 24 studentëve javën e kaluar kur mendja e tij u zbraz. Ai kishte harruar emrin e asistentit të tij. "U turpërova," thotë...

Ndoshta AI nuk është aq e frikshme sa kemi menduar

Një nga shqetësimet e kahershme për teknologjitë e inteligjencës artificiale është se ato do të mundësojnë mbikëqyrjen, autokracinë dhe ndoshta edhe totalitarizmin. Këto pikëpamje nuk duken më aq bindëse....

Nga Pushkini te Putini: Ideologjia imperialiste e letërsisë ruse

Një nga rrugët në Hoholiv - një qytet në lindje të kryeqytetit të Ukrainës, Kiev - mban emrin e Mikhail Lermontov, një poet rus i shekullit të 19-të. Lermontov...

Mirë se vini në botën e errët të internetit

Emri i tij nuk është Opsec, por unë do ta thërras atë për t'ia ruajtur privatësinë. Në webhapësirën ai njihet si një mjeshtër i madh i artit të errët...

Udhëtimi i pafuqisë në Ukrainë

Treni sapo kishte arritur në stacionin e trenit në Kiev, kryeqytetin e Ukrainës. “Hajde shqipe, zbrit!”, i thirri zëshëm Rama – Dritanit, kryeministrit të Malit të Zi. Dritani, një shqiptar tipik...

Kush do t’i kujtojë tmerret e Ukrainës?

Linda Kinstler, autorja e "Eja në këtë gjykatë dhe qaj: Si përfundon Holokausti", përmes një kolume, të publikuar në The New York Times, na rikujton të kaluarën dhe atë...