Gashi: Prishtina ka vetëm 80 zjarrfikës, vendet e lira nuk po zëvendësohen

Gashi ka deklaruar se ndonëse kryeqyteti ka mungesë të lartë të zjarrfikësve, numri i tyre nuk po rritet dhe vendet e pensionerëve nuk po rimbushen. Njëherit, ai ka treguar edhe zonat potenciale që mund të preken nga zjarret si rrjedhojë e temperaturave të larta në vend

Komandanti i Brigadës së Zjarrfikësve në Prishtinë, Mal Gashi
Komandanti i Brigadës së Zjarrfikësve në Prishtinë, Mal Gashi

Komandanti i Brigadës së Zjarrfikësve në Prishtinë, Mal Gashi ka deklaruar se ndonëse ka vende të lira për zjarrfikës, të njëjtat nuk po zëvendësohen me zjarrfikës të rinj.

Në emisionin “FIVE” të RTV Dukagjini, Gashi ka deklaruar se kjo paraqet një problem duke qenë se kryeqyteti ka mungesë të lartë të zjarrfikësve, numër ky i cili nuk është në përputhje me ligjin.

“Asgjë ska ndryshuar për mire. Këtë vit 5 veta kanë dal në pension dhe vendet nuk po mbushen…220 mijë banorë, duhet t’i ketë 146 zjarrfikësa  në bazë të ligjit e i ka vetëm 80”, ka deklaruar Gashi.

Ky i fundit ka theksuar se kjo mungesë vie si rrjedhojë e ngecjes në komunikim të komunave me agjensitë që menaxhojnë zjarrfikësit.

“Problemi kyç është për shkak të statusit. Ne jemi staf i Ministrisë së Punëve të Brendshme. Menaxhohemi nga agjensia në koordinim dhe bashkëpunim me komunën. Pra, për me vendos konkurs duhet AMI-ja, në koordinim me komunën…vendet e lira duhet të argumentohen. Ky koordinimi, në mes agjensisë dhe komunave ka ngecur”, ka deklaruar ai.

Komandanti Gashi thotë se zjarrfikësit numërojnë rreth 734 intervenime, përkatësisht rreth 122 për muaj.

Së fundmi, Kosova po përballet me temperatura të larta.

Gashi ka treguar se zonat më të rrezikuara dhe ato të cilat janë prekur në të kaluarën janë Barileva, Grashtica, Magurë, Fushë Kosovë dhe Parku i pishave.

Shija e redaktorit

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Rama: Magjia e festave erdhi

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka hapur Tregun e Fundvitit në qendër të kryeqytetit. Ai ka thënë se në bulevardin "Xhorxh Bush" qytetarët do të...

Mbrojtja e krerëve të UÇK-së triumfon ndaj ZPS-së, Specialja iu...

Trupi Gjykues në Dhomat e Specializuara të Kosovës ka marrë një vendim në lidhje me komunikimet dhe vizitat e krerëve të UÇK-së, respektivisht, Hashim...

Të fundit nga rubrika